ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπλήξεις και ανατροπές στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται

Εκπλήξεις και ανατροπές στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται

Μεγάλες ανακατατάξεις αλλά και αποχωρήσεις έκρυβε η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέκυψε στο πλαίσιο του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και η παράταξή του βρίσκονται στη δίνη εντονότατων επικρίσεων με φόντο τις μνημονιακές πολιτικές.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΖΑΝΕΤ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα «σκήπτρα» στις προτιμήσεις των συνέδρων είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσακαλώτος έχει οριστεί εδώ και καιρό άτυπος «αρχηγός» της λεγόμενης «Ομάδας των 53», μια κομματική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει αμφισβητήσει πολλάκις στο παρελθόν την πολιτική που ασκούν κυβερνητικά στελέχη.

Στη δεύτερη εκλόγιμη θέση της Επιτροπής και με διαφορά μόλις τεσσάρων ψήφων από τον κ. Τσακαλώτο βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φίλης ήταν από εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη, που δέχτηκαν τις περισσότερες επευφημίες από την πλευρά των αριστερών συνέδρων, κυρίως λόγω της αδικαιολόγητης και συνάμα ανιστόρητης πολεμικής που έγειρε εναντίον της Εκκλησίας, ιδίως σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Από εκεί και πέρα, τρίτος εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης (1.272 ψήφοι) και ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (1.222 ψήφοι) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (στην πέμπτη θέση).

Παράλληλα, στην πρώτη δεκάδα έπονται οι: Πάνος Σκουρλέτης (1.157 ψήφοι), Παύλος Πολάκης (1.137 ψήφοι), Νίκος Παππάς (1.106 ψήφοι) και η Ρένα Δούρου (1.090 ψήφοι).

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η κ. Δούρου είναι η μοναδική γυναίκα που φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αποφάσισαν τελικά να μη θέσουν υποψηφιότητα για την νέα Κεντρική Επιτροπή.

Αδέρφια και ξαδέρφια όλοι μαζί!

Και επειδή ελληνική πολιτική και νεποτισμός πάνε μονίμως χέρι - χέρι, για πρώτη φορά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, με 436 ψήφοιυς.

Παράλληλα, σε εκλόγιμη θέση βρέθηκε και ο πρώτος ξάδερφος του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Τσίπρας.

Όλα αυτά, βεβαίως, έχουν ένα στενό κομματικό ενδιαφέρον και το ζητούμενο παραμένει τι αντίκτυπο θα έχουν στην κοινωνία αυτές οι αλλαγές και ανακατατάξεις στον «πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει ένα τρίμηνο - «φωτιά», με την κυβέρνηση να βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία, έχοντας πολλαπλά ανοικτά μέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις