ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει «μπαϊράκι» κατά Τσίπρα ο Δρίτσας: Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις

Σηκώνει «μπαϊράκι» κατά Τσίπρα ο Δρίτσας: Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις

Τη διαφωνία του σχετικά με τη διενέργεια ιδιωτικοποιήσεων διατύπωσε σήμερα, Τρίτη (25/10/2016) ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κάνοντας μια δήλωση που ήδη ερμηνεύεται από πολλούς ως αμφισβήτηση των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ειναι στο ιδεολογικό, πολιτικό , στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου, δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «North 98.0 FM» της Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Η δήλωση αυτή του κ. Δρίτσα φανερώνει, όπως όλα δείχνουν, έντονη πικρία, καθώς τα σενάρια γύρω από τον επικείμενο ανασχηματισμό τον θέλουν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε από τον κ. Τσίπρα σε κανένα από τα δύο όργανα της νέας αναβαθμισμένης Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δρίτσας ανήκει στη λεγόμενη «Ομάδα των 53+», η οποία έστειλε χθες, Δευτέρα (24/10/2016) μήνυμα στον πρωθυπουργό, με άρθρο στην ιστοσελίδα της Ομάδας, ώστε να κρατήσει τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, επειδή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Σχετικές ειδήσεις