ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συνάντηση του «Saving Europe» η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Στη συνάντηση του «Saving Europe» η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Στη συνάντηση της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου του PES με τίτλο «Saving Europe» που πραγματοποιείται στην Πράγα, συμμετείχε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του PES Sergei Stanishev προκειμένου να ζητήσει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στα κρίσιμα θέματα της χώρας.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις προτάσεις των εργαζομένων και του ΠΑΣΟΚ (και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αποφυγή των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας και τόνισε τη σημασία να σταθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και δημοκράτες δίπλα στον κόσμο της εργασίας.

Ο κ. Stanishev δεσμεύθηκε ότι το ΕΣΚ θα στηρίξει τις προσπάθειες διατήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου συμμετείχε σε πάνελ για τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη μαζί με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών της Μ. Βρετανίας Jeremy Corbyn.

Σχετικές ειδήσεις