ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ»

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν την κριτική και τους "εν Ελλάδι φίλους του" κ. Βέμπερ, όπως αναφέρει, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βέμπερ "είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη". Σημειώνει ότι "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του". "Αυτούς", συνεχίζει, "που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους". "Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του", σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός "και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό", επισημαίνοντας ότι "ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015".

Σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι "χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το υπεροπτικό του ύφος που αναδεικνύει τον συγκαλυμμένο ρατσισμό του, στη σημερινή συνέντευξη του στα Νέα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν βρίσκει μια λέξη να πει για την απώλεια 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας εξαιτίας των προγραμμάτων που ο ίδιος στήριξε από κοινού με τη ΝΔ, για τους λάθος πολλαπλασιαστές, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% το 2014, για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων". "Δεν αναγνωρίζει ούτε μια φορά ότι όλα αυτά έγιναν για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών, και όχι για να δείξει την αλληλεγγύη του ο κ. Βέμπερ προς το ελληνικό λαό", προσθέτει. Του καταλογίζει επίσης "υπέρμετρη αλαζονεία" που φανερώνει "η συγκατάβαση και η αυταρέσκεια με την οποία ομιλεί".

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε αυστηρό ύφος ότι όμως ακόμα και ο κ. Βέμπερ "οφείλει να στέκεται με περισσότερο σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού και να μην καταφεύγει στο χυδαίο λαϊκισμό, που υπερβαίνει τα όρια της κωμικότητας για να δικαιολογήσει τις ήδη δοκιμασμένες καταστροφικές του συνταγές". Προσθέτει ότι "δεκάρα τσακιστή δεν δίνει ο πρόεδρος του ΕΛΚ και η ευρωπαϊκή ελίτ που ο ίδιος αντιπροσωπεύει για τον «λιθουανό οικοδόμο» και τον «γερμανό εργάτη». Όπως δεν δίνει, βεβαίως, και για τον έλληνα συνταξιούχο, αφού μοναδική έγνοια της συνομοταξίας του είναι τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων".

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του. Αυτούς που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής".