ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Κατάφεραν να μας παγιδεύσουν στο Grexit ή διαρκής λιτότητα

Γεννηματά: Κατάφεραν να μας παγιδεύσουν στο Grexit ή διαρκής λιτότητα

«Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι να φύγουν τώρα. Κατάφεραν έπειτα από τόσες θυσίες να μας παγιδεύσουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα. Προσπαθούν δήθεν να βάλουν γκολ στην παράταση και τρώνε συνέχεια αυτογκόλ» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, για την ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η πόρτα της ποσοτικής χαλάρωσης παραμένει κλειστή εξαιτίας τους. Δεσμεύσεις για το χρέος χάθηκαν με δική τους ευθύνη. Τώρα έρχονται και νέα μέτρα, δένουν το μέλλον με αλυσίδες» πρόσθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά τόνισε στην ιστοδελίδα NEWS 247 ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει και να ενοχοποιήσει τη προοδευτική παράταξη, μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής, απέτυχε και πως είνα σταθερή προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να απαξιώσει τη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα το έργο αλλαγής του ΠΑΣΟΚ. «Να πείσει πως δήθεν οι κυβερνήσεις στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν ήταν επιλογή με την ψήφο του λαού, αλλά αποτέλεσμα διαπλοκής και διαφθοράς. Να πείσουν τους Έλληνες πως όσα έζησαν, στη πιο δημιουργική την πιο παραγωγική περίοδο της ελληνικής ιστορίας, ήταν μια εικονική πραγματικότητα. Ματαιοπονούν όμως. Οι δημοκρατικές κατακτήσεις τόσων χρόνων, τα δικαιώματα και οι αγώνες του λαού, για μια καλύτερη ζωή, είναι πολύ πιο δυνατά από τις μεθοδεύσεις τους, που ταιριάζουν σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα και τη ΝΔ πώς έχουν μια άτυπη «ομερτά σιωπής», όπως είπε, εξηγώντας πως ζητάει την αλήθεια για τα στοιχεία και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2009, «όχι για να πλήξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά για να μάθει ο ελληνικός λαός τι συνέβη και κυρίως τι πρέπει να αποφύγουμε στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν η καταστροφική πενταετία 2004-2009 με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να καλύπτεται, να αποσιωπάται».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «όλο και περισσότεροι Έλληνες πείθονται ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. Όσο μένει κάνει ζημιά. Οι εξελίξεις αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Το ζήτημα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και τα περιθώρια για άλλους "σωτήρες"».

Σχετικές ειδήσεις