Τσίπρας: Ψεύτης και τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης - Θα ψηφίσει τα αντίμετρα;

Τσίπρας: Ψεύτης και τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης - Θα ψηφίσει τα αντίμετρα;

«ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ» ΣΤΗ ΝΔ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Χωρίς να πει τίποτα καινούργιο, αλλά με σαφή διάθεση να πολώσει το πολιτικό κλίμα με φόντο την εισαγωγή στη Βουλή των νέων μέτρων και των αντίμετρων, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε την Παρασκευή (05/05/2017) σφοδρότατη επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκηκατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «λέει ψέματα».

«Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, αλλά τζάμπα μάγκας»

«Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας», σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας, «καθησυχάζοντας» τον πρόεδρο της ΝΔ, ανακοίνωσε πως «όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «στη ΝΔ ακόμα αμφισβητούν πως θα υπάρξει συνολική συμφωνία. Θεωρούν τα αντίμετρα "ψίχουλα". Κάπου εκεί έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπάλα και έχουν ξεκινήσει μια πλειοδοσία τώρα εκ του ασφαλούς».

Χαρακτήρισε «απεγνωσμένο» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την πρότασή του για απόδοση του πλεονάσματος στους πολίτες τώρα, και ανέφερε σχετικά: «Λέει ψέματα επειδή είναι απελπισμένος».

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και δη τη ΝΔ που έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία τής έφερναν οι θεσμοί, παρότι δεν περιλαμβάνονταν αντίμετρα.

Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι ζητούσε εκλογές για να κλεισει την αξιολόγηση εκείνη, με τον κ. Γεωργιάδη, όπως θύμισε, να λέει ότι η ΝΔ θα πάρει τόσα κι άλλα τόσα μέτρα.

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μία συνολική συμφωνία γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι είναι μια εύκολη επιλογή. Όμως μπορούμε να ισχυριστούμε και να το αποδείξουμε ότι έχει τις λιγότερο δυνατές πληγές για το κοινωνικό σώμα, δεδομένων των συσχετισμών εντός των οποίων παλεύουμε». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον», σημείωσε.

«Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση, δημιουργώντας συμμάχους, είχαμε σχέδιο, πιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 οκτώ φορές μεγαλύτερο από ό,τι υπολόγιζαν οι θεσμοί και 42 φορές παραπάνω από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ», συνέχισε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που κυβερνούσαν τα πέντε χρόνια της λεηλασίας, μας λένε ότι το πιάσαμε επειδή ήταν πολύ σκληρά αυτά τα μέτρα που πήραμε. Ενώ τα μέτρα που είχαν πάρει αυτοί ήταν ελαφριά. Εμείς πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί στα δύο χρόνια εμείς κόψαμε τη διαπλοκή, την κατασπατάληση της διαφθοράς».

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κόλπο» Τσίπρα για να εγκλωβίσει τον Μητσοτάκη

«Κόλπο» Τσίπρα για να εγκλωβίσει τον Μητσοτάκη

«Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας»

Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας, είναι απέναντί μας, και ιδεολογικά, αλλά και εν τοις πράγμασι, γιατί αυτό που επιδιώκουν είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Είναι δανειστές μας και τους αναγκάσαμε σε υποχωρήσεις από τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι έτσι εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, εξασφαλίσαμε μια ισορροπημένη συμφωνία.

«Δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε δική μου, ούτε του οικονομικού επιτελείου να κρύψουμε και δεν το κάναμε ποτέ, ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας, ούτε θα αποτελούσαν ποτέ», υπογράμμισε.

Επίσης, υποστήριξε πως το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια υποσχέσεων, από το περίφημο Εurogroup του 2012, οι δανειστές μας βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση πια να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα για την απομείωση του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας, στο τέλος της τετραετίας», είπε, εξάλλου ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι «τα αντίμετρα αυτά εμείς τα καταφέραμε, εμείς τα φέραμε, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργασιακή κανονικότητα, τα μέτρα για το χρέος εμείς τα φέραμε, και εμείς θα τα εφαρμόσουμε. Την έξοδο από την επιτροπεία εμείς θα την καταφέρουμε».

«Ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια, απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη γονάτισαν», υπογράμμισε κ. Τσίπρας.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων