Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: «Πόλεμος» ανακοινώσεων μετά την έξωση στον Ξεκαλάκη

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: «Πόλεμος» ανακοινώσεων μετά την έξωση στον Ξεκαλάκη

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, και του γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κ. Γεννηματά έδωσε εντολή μέσω του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη στον κ. Ξεκαλάκη να εγκαταλείψει άμεσα τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε με επιστολή στον κ. Σαλαγιάννη στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και των συνεργατών του.

Επίσης, αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τώρα σπιλώνουν πρόσωπα και συνειδήσεις, ενώ καλεί τον κ. Σαλαγιάννη να βγάλει στο φως απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα για να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, θέτει τέσσερα ζητήματα:

-Το ποιοι οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική και οικονομική χρεοκοπία, ώστε οι συντελεστές αυτών των γεγονότων να μην έχουν ρόλο πρωταγωνιστή ή ακόμα και συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.

- Την τοποθέτηση όλων ως προς την θέση και σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο εγχείρημα. Υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, όπως παμφημολογείται στελέχη που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στην μεγάλη προοδευτική παράταξη;

-Τη στάση των προβεβλημένων στελεχών απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία.
Πώς θα βλέπανε μετεκλογικά μια αντίστοιχη διαδικασία μ' αυτή που διεξάγει το SPD, προσαρμοσμένη στα δικά μας συνταγματικά χρονικά δεδομένα, έτσι ώστε η όποια συνεργασία να είναι απόφαση όλων των μελών και όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας;

-Το τι κόμμα θέλουμε. Ένα κόμμα που για τα πάντα θα αποφασίζει ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του ή ένα κόμμα που θα έχουν ρόλο και λόγο τα μέλη και οι φίλοι του; Ένα κόμμα που θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές ή που απλά θα περιορισθεί σε ρόλο κομπάρσου και θα βολευτεί κάνοντας τις 17 έδρες 34;

Στην επιστολή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη απάντησε ο Νίκος Σαλαγιάννης Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

«Σε σχέση με την επιστολή που άφησες σήμερα στο γραφείο μου, θέλω να σου επισημάνω τα εξής:

Τα πολιτικά ζητήματα που θέτεις δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα μου και δεν τα σχολιάζω. Είναι απόψεις σου και τις σέβομαι. Έχω και εγώ τις απόψεις μου και τις ξέρεις.

Σε ό,τι αφορά στα γραφεία στον 5ο όροφο, η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχες συμφωνήσει και ζήτησες ένα δεκαήμερο για να τακτοποιηθείς.
Σου πρότεινα μάλιστα, άλλο γραφείο στη Χαρ. Τρικούπη, όπως επίσης και γραμματεία για την υποστήριξη σου. Είπες, όχι, θα φύγω.

Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στο γραφείο σου, όπως και στον αστυνομικό, σε διαβεβαίωσα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κόμμα μας.

(Σου υπενθυμίζω απλά ότι αυτή η συζήτηση έγινε ενώπιων δυο πολύ αγαπητών μας φίλων και συντρόφων).

Μιλάς στην επιστολή σου για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ.

Ε, αυτό, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά αποτελεί και απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας.

Επειδή με αφορά και προσωπικά, τόσο καιρό που είσαι εδώ ως Γραμματέας, περίπου δυο χρόνια, πες μου έναν άνθρωπο μας - έστω μόνο έναν! - που τιμωρήσαμε με άρση της απόσπασής τους, που εκφοβίσαμε. Έστω έναν!

Σε ό,τι αφορά στελέχη με απολαβές, που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω : κανένα στέλεχος δεν αμείβεται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε με 1 ευρώ!

Εδώ αγκομαχούμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πληρώνουμε τα στελέχη μας;

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!

Και είναι κρίμα που το θέτεις, ενώ κάθε μέρα, σχεδόν, που βρισκόμασταν και συζητούσαμε μεταξύ των άλλων και για τις οικονομικές μας δυσκολίες, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά «τις ευθύνες για ότι συμβεί» στους συνεργάτες σου στον 5ο όροφο, τί εννοείς; τί θα μπορούσε τάχα να συμβεί; Πότε συνέβη κάτι για να επαναληφθεί: Είναι δυνατόν να θέτεις τέτοιο θέμα;

Αγαπητέ Στέφανε,

Δουλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια με αγωνία για την παράταξή μας, ως εθελοντές, μερικές φορές ως εθελοντές αυτοκτονίας.

Το να θέτεις τέτοιου είδους θέματα, δε μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει».