ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναβρασμός» στην κυβέρνηση: Συνεδριάζουν Υπουργικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Αναβρασμός» στην κυβέρνηση: Συνεδριάζουν Υπουργικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργικό Συμβούλιο | Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Με δεδομένη πλέον την πολεμική που δέχεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση αναφορικά με τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη και με φόντο τη «μάχη» που θα δοθεί την Παρασκευή (21/07/2017) στη Βουλή με φόντο το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη (19/07/2017) από τις 10:30 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνωνστο και η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί, μεταξύ άλλων, γύρω από τα προς κατάθεση νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων εκείνο του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, το απόγευμα στις 17:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χθες, Τρίτη (20/07/2017) συνεδρίασε για τέσσερις ώρες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Η συζήτηση αφορούσε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα στον περιβόητο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, τον οποίο επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε μια ανασκόπηση και συνολική αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου, ενώ αναμένεται να δώσει έμφαση στον στρατηγικό σχεδιασμό της περιόδου 2017-2019.

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, είναι η έξοδος της χώρας στις αγορές αλλά και το ζήτημα της έκδοσης ομολόγου.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αλέξη Τσίπρα