ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Όσοι θεωρείτε το ΠΑΣΟΚ τοξικό και τελειωμένο, ξέρετε καλά πού είναι η πόρτα

Γερουλάνος: Όσοι θεωρείτε το ΠΑΣΟΚ τοξικό και τελειωμένο, ξέρετε καλά πού είναι η πόρτα

Παύλος Γερουλάνος | Ειδήσεις: Τη διαφωνία για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στον υπό σύσταση νέο πολιτικό φορέα εκφράζει ο Παύλος Γερουλάνος, με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο (blog) την παραμονή της επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη.

«Δεν αντιτίθεμαι στη δημιουργία νέων φορέων στην πολιτική. Το αντίθετο. Όποιος θέλει ας φτιάξει ή ας στηρίξει έναν νέο φορέα. Αφήστε όμως το ΠΑΣΟΚ να βρει το δρόμο του και να χαράξει την πορεία του. Αφήστε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του για το χθες, να μεταφράσει το όραμά του για το αύριο σε προτάσεις που στέκουν σήμερα και να κριθεί ως προς το πόσο καλά το κάνει. Το οφείλει στην Ελλάδα και στον Έλληνα πολίτη διότι γεννήθηκε για να τους υπηρετήσει και δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εκφράζοντας ανοικτά τις αντιρρήσεις του για τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός δεν συμφωνεί με ενδεχόμενη διάλυσή του: «Όσοι θεωρείτε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα τοξικό και τελειωμένο, ξέρετε καλά πού είναι η πόρτα. Όσοι πιστεύετε σε αυτό ελάτε να δουλέψουμε. Όχι άλλη απαξίωση όμως. Διότι τίποτα δεν είναι πιο τοξικό και πιο απαξιωτικό από τη συζήτηση για το αν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα πρέπει να υπάρχει. Τίποτα δεν δείχνει μεγαλύτερη έλλειψη θάρρους από την εμμονή κάποιων στελεχών να αφήνουν τη συζήτηση να αιωρείται. Και τίποτα δεν τρομάζει περισσότερο από την αποσιώπηση της υπόσχεσης για την απελευθέρωση του Έλληνα από τους βραχνάδες της εποχής του. Δεν υπάρχει άλλος φορέας που μπορεί να τη σηκώσει διότι δεν υπάρχει άλλος φορέας που την πιστεύει».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις