ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Συγκέντρωση καταδίκης των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων

ΚΚΕ: Συγκέντρωση καταδίκης των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων

Τον μετανάστη εργάτη που δέχθηκε άγρια δολοφονική επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου (07/10/2017) στον Ασπρόπυργο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, πρώην ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Ο Ασφάκ Μαχμούντ δέχθηκε επίθεση με σιδηρογροθιές από ομάδα πέντε ατόμων, ενώ εργαζόταν με συνάδελφό του -επίσης εργάτη γης από το Πακιστάν- σε θερμοκήπια, στην Γκορυτσά Ασπροπύργου και παραμένει νοσηλευόμενος στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Τούσσας εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, τόσο στον ίδιο όσο και σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, «που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις φασιστικές συμμορίες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ για την επίθεση αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών -Ελλήνων και μεταναστών- την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες-σύγχρονους δούλους.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως στον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».

Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη στις 18:30, το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση καταδίκης των ρατσιστικών – φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων, στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.

Σχετικές ειδήσεις