Αλλαγή φύλου: «Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αντάρτικο» της Γεννιά

Αλλαγή φύλου: «Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αντάρτικο» της Γεννιά

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης έχει προκαλέσει η καταψήφιση από πλευράς της βουλευτή, Γεωργίας Γεννιά, η καταψήφιση του άρθρου 3 στο νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση του φύλου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», η κυρία Γεννιά δήλωσε: «Είχα εκφράσει τη διαφωνία μου, δεν πείστηκα ως εκπαιδευτικός κυρίως και ύστερα από εισηγήσεις από την Ψυχιατρική Εταιρεία, από διάφορους άλλους ψυχολόγους που έχω συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως εκπαιδευτικού δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα των 15 ετών».

Πρόσθεσε δε: «Είμαι συνεπής στις θέσεις μου. Όλα αυτά που ακούστηκαν περί πιέσεων, εκβιασμών δεν ισχύουν. Θεωρώ ότι ίσως η αλλαγή αυτή να είναι ένα μεγαλύτερο βήμα στο χειρουργείο από τόσο μικρή ηλικία, αυτό δηλαδή που θέλουμε να αποφύγουμε ουσιαστικά να γυρίσει μπούμερανγκ».

«Ένα παιδί από τα 15 ως τα 20 δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του για αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα. Αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης δεν ξέρω τι απάντηση θα σας έδινα», κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι θέσεις της κυρίας Γεννιά προκάλεσαν οργή στην Κουμουνδούρου, με τη Ράνια Σβίγκου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει: «Η κυρία Γεννιά θα πρέπει να εξηγήσει για τι το έκανε, γιατί γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της ΚΕ, όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

«Όλοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του», σημείωσε η κυρία Σβίγκου, «φωτογραφίζοντας» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.