Μπακογιάννης: Το 50% δεν φτάνει, η ΝΔ πρέπει να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία συναίνεσης

Μπακογιάννης: Το 50% δεν φτάνει, η ΝΔ πρέπει να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία συναίνεσης

Τη δική του εκτίμηση αναφορικά με το προφίλ που θα πρέπει να εμφανίζει στο εξής η Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε την Παρασκευή (20/10/2017), σε συνέντευξή του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επιμένοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να κινηθεί με μια νέα κοινωνική συνθήκη «που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου "ο θάνατος σου, η ζωή μου"».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γιος του αδικοχαμένου βουλευτή της ΝΔ, Παύλου Μπακογιάννη, υπογράμμισε: «Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης».

Πρόσθεσε δε με έμφαση: «Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου "ο θάνατος σου, η ζωή μου"».

Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλλήματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο Άδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου».

Όσο για το ότι ορισμένοι τον «βλέπουν» ως μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ, ο Κώστας Μπακογιάννης λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».