ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά – Ανδρουλάκης: Πρέπει να δώσουμε φωνή στη γενιά της κρίσης

Κεντροαριστερά – Ανδρουλάκης: Πρέπει να δώσουμε φωνή στη γενιά της κρίσης

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ρήξη με τον κακό μας εαυτό διαφορετικά δεν θα έχουμε μάθει τίποτα από τη κρίση. Τα δημοσιονομικά ήταν εύκολο να τα συμμαζέψουμε. Το δύσκολο είναι να φτιάξουμε και να στηρίξουμε ένα σύστημα θεσμών, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες για όλους», σημειώνει στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής οΝίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορά της Κεντροαριστεράς υπογραμμίζει την ανάγκη ανανέωσης για «να δοθεί φωνή στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους πτυχιούχους που ετεροαπασχολούνται, στους άνεργους», ενώ επισημαίνει ότι στόχος του είναι «να φτιαχτεί ένας νέος φορέας στα θεμέλια της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όχι για να ακυρώσουμε τους παλαιότερους αλλά για να κινητοποιήσουμε τους νεότερους, για να γεφυρώσουμε και όχι να διχάσουμε. Για να συναντήσουμε το μέλλον που ψάχνει να μας βρει».

Στην ερώτηση γιατί επιμένει να ασκεί κριτική για τη συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ την περίοδο Παπανδρέου και την μοιρασιά του κράτους κατά 4-2-1 με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ απαντά: «Αν δεν επέμενα, θα ήμουν ανακόλουθος των εισηγήσεων μου σε όλα τα τελευταία συνέδρια του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ιστορικό λάθος τη συγκατοίκηση στα υπουργικά έδρανα με το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και λάθος επιλογή τη διαιώνιση της νοοτροπίας της διανομής κρατικών θέσεων σε κομματικούς φίλους και γνωστούς».

Σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες απαντά ότι σε ένα θεσμικό κόμμα στο οποίο στοχεύω αυτές οι στρατηγικής σημασίας αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

«Γι' αυτό και δεν με φοβίζει καθόλου το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με κάποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις