ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελανσόν: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά - Τι του απάντησε ο Παπαδημούλης

Μελανσόν: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά - Τι του απάντησε ο Παπαδημούλης

ΣΥΡΙΖΑ | Μελανσόν: Ο επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν - Λυκ Μελανσόν, ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Μελανσόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταφέρεται εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «φόρεσε φιλελεύθερο μανδύα και επιβάλλει την λιτότητα».

Η αντίδραση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ήταν, ωστόσο, άμεση, με τον επικεφαλής του, Γκρέγκορ Γκίζι, να σημειώνει πως ένα τέτοιο αίτημα θα απορριπτόταν από το Συμβούλιο Προέδρων του Κόμματος.

Μάλιστα ο κ. Γκίζι, υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και υπογράμμισε ότι «το παράλληλο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο εμφανές».

Παπαδημούλης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μελανσόν

Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς (PG) του Ζαν Λικ Μελανσόν να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα» εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις. "Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ».

Πηγές: AFP και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις