ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ρομαντικός ο Θεοδωράκης σε ορισμένα θέματα, αλλά προχωράμε μαζί

Γεννηματά: Ρομαντικός ο Θεοδωράκης σε ορισμένα θέματα, αλλά προχωράμε μαζί

Δεν έκρυψε τη δυσφορία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την Κυριακή (11/03), σχολιάζοντας την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Σταύρο Θεοδωράκη, για να συζητήσουν την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η κυρία Γεννηματά απέδωσε την κίνηση του πρωθυπουργού σε «απόπειρα εκμετάλλευσης της καλής πρόθεσης που δείχνει η αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση» και ανέφερε: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ρομαντικές απόψεις για ορισμένα θέματα που υποστηρίζει. Όμως αυτό δεν είναι το μείζον, γιατί εμείς θα τα βρούμε πώς θα προχωρήσουμε».

«Ο Σταύρος είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε μαζί με τις διαφωνίες μας, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ρεζέρβα του Τσίπρα. Αν ήθελε να είναι με τον κ. Τσίπρα θα ήταν πολύ καιρό», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις διαφορετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και γενικότερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα εθνικά θέματα. «Αν έχουν γραμμή να συγκαλέσουν επιτέλους Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ειδάλλως να κλείσουν το στόμα τους... Ξέρουν κάτι; Αν δεν ξέρουν, τότε γιατί πυροδοτούν το κλίμα; Ας σεβαστούν τον τουρισμό μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού», δήλωσε στη τηλεόραση ΣΚΑΪ. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτος ο Τσίπρας, να κλείσει το στόμα του», καθώς φέρει ευθύνη για τη γραμμή και την εικόνα της κυβέρνησης και των στελεχών της.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση και διαφορετικές γραμμές που πυροδοτούν το κλίμα. «Όταν λέμε ότι φέτος θα έχουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια για τον τουρισμό μας, είναι κουβέντες αυτές να μιλάμε για θανατηφόρο ατύχημα και ομηρία; Τι κάνουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς; Τι κάνουν απέναντι στην Τουρκία, στην προκλητικότητα των Σκοπίων; Έχουν διαφορετικές γραμμές για όλα τα θέματα», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις