ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται - Αύξηση κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται - Αύξηση κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

Νέα Δημοκρατία | Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως «στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας». Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε ποτέ» - Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!» - «Το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια καταργείται»

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

«Είμαι πάρα πολύ φειδωλός όταν μοιράζω επιδόματα. Όμως στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρξει μέριμνα για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από οικογένειες που ικανοποιούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια: Θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια από την πρώτη ημέρα γέννησης του πρώτου τους παιδιού», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος ειδικά στο δημογραφικό πρόβλημα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε και αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθό, βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ».

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες... Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών», ανέφερε.

«Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ: "Φύγετε! Φύγετε μία ώρα αρχύτερα!" και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά. «Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάνοντας αυτοκριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι' αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι'αυτά που κάνει, αλλά και γι'αυτά που πιστεύει».

Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες. Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι προσβάλλει τον πατριωτισμό της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον κατηγορώ ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον εθνικισμό: «Ζητώ από τους πολίτες να μη σαγηνευτούν από τις σειρήνες του εθνικισμού, να μην ταυτιστούν με το μαύρο. Άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία. Στείλτε στον κύριο Τσίπρα τον λογαριασμό στις εκλογές».

«Σας καλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να να αλλάξει πορεία η χώρα. Με ένα κόμμα ανοιχτό στους νέους, στην κοινωνία, στις νέες ιδέες. Όχι μόνοι μας, αλλά σε μια μεγάλη συμμαχία που ενώνει πολίτες και προσωπικότητες από τη δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς», συμπλήρωσε.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

- «Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες ένα θερμό χειροκρότημα για τον πρόεδρο του συνεδρίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του».

- Το συνέδριο της ΝΔ είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είναι το τελευταίο συνέδριο πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, η οποία θα επισφραφγιστεί από τις εθνικές εκλογές

- Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι πάντα το κόμμα του λαού, κόμμα πατριωτικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό, ένα κόμμα που τολμά τις αλλαγές, που γνωρίζει τις εθνικές αξίες και τις υπερασπίζεται.

- «Ευχαριστούμε πρόεδρε για την προσφορά σου στην παράταξη», είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

- Το συνέδριο είναι ανοικτό στην κοινωνία. Η ΝΔ αποτελεί πλέον επιλογή για όλους τους πολίτες, γιατί έχουμε μια πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει την Ελλάδα και να την οδηγήσει μακριά από τους διχασμούς. Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε.

- Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει το εξής: «Φύγετε! Φύγετε μία ώρα αρχύτερα!». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό και κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς καμία απολύτως φιλοδοξία για ευημερία.

- Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και γι' αυτά που πιστεύει ότι θέλει να κάνει.

- Για τον Τσίπρα και την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη: Σε λίγη ώρα από τώρα θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία. Πρόκειται για κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και ότι δεν επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

- Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε.

- Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χώρα της ανακυκλούμενης μιζέριας και της στασιμότητας, αυτή η χώρα δεν μας αξίζει και θα την αλλάξουμε. Να σπάσουμε τις ιδεολογικές αλυσίδες του κρατισμούς και της αριστερής υποκρισίας.

- Για το άσυλο: Από άσυλο ιδεών μετατράπηκε σε άσυλο παραβατικότητας και ανομίας, το οποίο προστατεύει κυκλώματα ναρκωτικών και τραμπούκους. Ο νόμος για το άσυλο δεν μένει, δεν τροποποιείται, καταργείται! Ας κάνει μια βόλτα ο κ. Τσίπρας μια βόλτα από το Αλεξάνδερειο Μέλαθρο στο ΑΠΘ, για να δει το κατάντημα του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

- Για τους δημοσίους υπαλλήλους: Στέκομαι δίπλα και τιμώ τους δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Όμως δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει το γεγονός ότι ο πλούτος παράγεται στις ημέρες μας από τον ιδιωτικό τομέα, από τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους και τους επιχειρηματίες.

- Για την ανάπτυξη: Πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μεγάλη προσέλευση στο συνέδριο της ΝΔ

Το συνέδριο της ΝΔ ξεκίνησε στις 19:15 με προβολή βίντεο - αφιερώματος στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στους διατελέσαντες και εν ενεργεία προέδρους της παράταξης (Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γιώργο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη).

Ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το δώρο που, όπως είπε, του έκανε ο πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

meimarakis nd

Χαρακτήρισε δε το συνέδριο ως «πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας» και τη ΝΔ ως «συλλογική πανστρατιά με σεβασμό στη διαφορετικότητα της γνώμης του άλλου».

Και πρόσθεσε: «Με το 12ο Συνέδριό μας μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά, χωρίς συμβιβασμούς, το άλμα στο μέλλον αφήνοντας πίσω το λαϊκισμό και να διαβεβαιώσουμε ότι το πρόγραμμά μας, οι αρχές και οι αξίες μας, μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή της μάχη».

«Η ΝΔ είναι εδώ, είναι ζωντανή, δεν μας τελείωσαν», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Απεύθυνε, τέλος, έκκληση σε όλα τα στελέχη της ΝΔ για ηπιότητα και τήρηση του πολιτικού πολιτισμού με φόντο τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες του 2019 (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, εθνικές εκλογές).

Ο χώρος του συνεδρίου είναι κατάμεστος από κόσμο, στελέχη, οπαδούς και σύνεδρους της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων, οι πρώην πρόεδροι της και πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

KARAMANLIS 3 1

Ηχηρή υπήρξε, άλλωστε, η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με φόντο το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε σχετικά:

Καραμανλής στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Κατά την άφιξή του στο συνεδριακό χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξε χειραψίες με πολλά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε φωτογραφίες από το Συνέδριο της ΝΔ πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr