ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης στο Newsbomb.gr: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν διαλύεται - Θα τα πούμε όλα στο Συνέδριο»

Χρηστίδης στο Newsbomb.gr: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν διαλύεται - Θα τα πούμε όλα στο Συνέδριο»
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, να διαγράψει από το κόμμα τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, επειδή ανακοίνωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο το Κίνημα Αλλαγής να διαλυθεί.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν διαλύεται. Θα κάνουμε μια πρόσκληση προς όλους αυτούς στις δικές μας διαδικασίες, αλλά και σε πολλούς ακόμα ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στην Κεντροαριστερά και θα συνδιαμορφώσουμε το Κίνημα Αλλαγής έτσι ακριβώς όπως πρέπει εν όψει των εκλογών», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Η Φώφη Γεννηματά καθορίζει σήμερα τους όρους και τις προϋποθέσεις, με τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής και συνολικά η παράταξη όλους τους επόμενους μήνες», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Ανακοινώθηκε η διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου και πηγαίνουμε σε έκτακτο συνέδριο στο τέλος του Μαρτίου. Από εκεί και πέρα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. είχε τονίσει πως θα πρέπει να είμαστε όλοι ενώπιον των ευθυνών μας. Τα όσα αναφέρει η κυρία Γεννηματά στην ανακοίνωσή της είναι απολύτως σαφή».

Δείτε σχετικά:

«Βόμβα» Θεοχαρόπουλου: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης, 29 μέλη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης Θεοχαρόπουλου να στηρίξει το «ναι» στην ψηφοφορία στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, 22 μέλη πρόκριναν να δηλώσει «παρών» ή να απέχει της διαδικασίας, ενώ άλλα δύο μέλη δεν εξέφρασαν σαφή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είπε σε στενούς της συνεργάτες πως «αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψει» και πως άμεσα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Θεοχαρόπουλο.

Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες, με την κυρία Γεννηματά να προχωρά στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου και το Κίνημα Αλλαγής να οδεύει ολοταχώς προς διάλυση.

Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (20/01), ανακοινώθηκε πως με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

ΔΗΜΑΡ: Κρίμα...

«Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Είχε προηγηθεί απόφαση της ΔΗΜΑΡ να πει «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλη Αποστολάκη, από πότε τα «βατράχια» υπογράφουν κουρελόχαρτα;

Καμμένος κατά Τσίπρα: Αυτοί οι «ακραίοι» σε έκαναν πρωθυπουργό

Σχετικές ειδήσεις