ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο διάλογο Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου

Τσίπρας: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο διάλογο Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπούλ Γέιτ, σήμερα το πρωί, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου, ότι οι σχέσεις Ε.Ε. και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες και να εδράζονται σε μια διττή προσέγγιση, αφενός μεν στην αντιμετώπιση σημαντικών περιφερειακών προκλήσεων (Συρία, Λιβύη κ.ά.), αφετέρου δε, στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Στη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Αμπούλ Γέιτ συζητήθηκε, επίσης, η κρίση στη Συρία, η οποία είχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίζει ενεργό, εποικοδομητικό ρόλο στη χώρα.

Συζητήθηκε ακόμα το Παλαιστινιακό, ζήτημα για το οποίο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη λύση των δύο κρατών και στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ συζήτηση έγινε και για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάλεσε τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσουν όλο το εύρος των ευρω-αραβικών σχέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει το Mega: Ξανά στις οθόνες μας το «Μεγάλο Κανάλι» (pics)

Χριστίνα Σούζη στον ΣΚΑΪ: «Βρε άι σιχτίρι να μην πω τίποτα» (vid)

Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο

Σχετικές ειδήσεις