Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ονόματα πολιτικών, υπουργών και δημοσιογράφων στη λίστα Νικολούδη» (video)

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

Να δει το ζήτημα της «λίστας Νικολούδη» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν καταθέσεις 100 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

«ΒΟΜΒΑ» ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ… ΕΣΩΖΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι στη συγκεκριμένη λίστα είδε ονόματα «πολιτικών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων».

«Δεν υπάρχουν υπουργοί Οικονομικών ή μέλη οικογενειών τους, που δεν υπάρχουν στη λίστα Νικολούδη... Υπάρχουν ακόμη και εν ενεργεία πολιτικοί απ' όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως όταν επέστρεφε στο σπίτι του στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχτηκε σωματική επίθεση από αγνώστους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, που έφυγαν από τις τράπεζες την περίοδο της κρίσης, πρέπει να φορολογηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, πρέπει να φορολογηθούν οι καταθέσεις άνω των 500.000 ευρώ.

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο Νικολούδης να καταθέσει αύριο κιόλας τη λίστα

«Πρέπει αύριο κιόλας να φέρει και να καταθέσει ο κ. Νικολούδης στη Βουλή τη λίστα για την οποία μίλησε ο κ. Μητρόπουλος», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Και το λέω αυτό διότι απαντώντας ο κ. Νικολούδης λίγο πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα σε ερώτηση βουλευτή, όχι για τη λίστα Νικολούδη αλλά για τη λίστα Λαγκάρντ, στην ουσία είπε ότι έλεγε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ότι οι Ελβετοί δεν συνεργάζονται, θεωρούν τη λίστα πλαστή γιατί έχει υποκλαπεί και είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθεί ή να βρεθεί το οτιδήποτε, ενώ είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις ότι από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τον Ιούνιο θα εισπράξει 2,5 δισ.», διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης.

«Έχω μείνει ενεός και με την επίθεση που είπε ο κ. Μητρόπουλος ότι δέχτηκε. Αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.