Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Θα αλλάξω όσους κράτησαν μικρή τη ΝΔ (video)

Newsbomb

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας απεύθυνε σήμερα, Πέμπτη (19/11/2015) κάλεσμα στους ψηφοφόρους του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, η οποία, όπως είπε φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «που έχει ήδη διαλέξει υποψήφιο για τη ΝΔ», «φωτογραφίζοντας», με αυτόν τον τρόπο, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Από τα Μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά με χτυπάνε. Είναι λογικό να θέλουν έναν προσωρινό πρόεδρο, που να κρατάει σε χαμηλά ποσοστά την παράταξη», επισήμανε ο Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο νυν Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι είναι ανάγκη η ΝΔ να αποτινάξει από πάνω της τις παλιές νοοτροπίες και ξεκαθάρισε ότι «το κόμμα θα είναι ενωμένο και όσο δυνατό δεν ήταν ποτέ».

«Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία. Στη Βουλή δεν έχουμε χάσει καμία μάχη», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και διερωτήθηκε: «Άρα σήμερα θα έχει πρόβλημα η ΝΔ αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό;».

«Η ΝΔ κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ’ έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγειών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους», εκτίμησε ως προς τα αίτια της «πτώσης» της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς, εξάλλου για την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση του κόμματος, απάντησε ότι «πρέπει να μιλάμε με τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά. Εγώ δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

Και πρόσθεσε: «Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης εκπροσωπούν υποσύνολα της παράταξης».
«Ενοχλώ, ενοχλώ τους βολεμένους, τους λίγους», είπε ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι «έχει φάει πολύ λάσπη τον τελευταίο καιρό».

«Θα αλλάξω όσους κράτησαν μικρή και εγκλωβισμένη την παράταξη», υπογράμμισε ο Απ. Τζιτζικώστας, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα.