Διακοπές με το βλέμμα στην... οικονομία: Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση από Σεπτέμβρη

Newsroom Newsroom

Διακοπές με το βλέμμα στην... οικονομία: Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση από Σεπτέμβρη
INTIME NEWS

Ελάχιστα είναι τα περιθώρια χαλάρωσης μετά το νομοθετικό «κατοστάρι» του πρώτου μετεκλογικού μήνα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βρίσκεται σε… φόρμα και αμέσως μετά την επιστροφή της κυβέρνησης από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτό που επείγει από εδώ και στο εξής είναι να επιτευχθεί το κατάλληλο «μείγμα» στην οικονομία ώστε από τη μία πλευρά να μειωθούν τα υψηλά πλεονάσματα αλλά παράλληλα να αισθανθεί και ο μέσος φορολογούμενος πολίτης τη μείωση των φόρων και την ενίσχυση της αγοραστικής του δύναμης.

Με στόχο να στείλει στους πολίτες το «μήνυμα» ότι τηρεί απόλυτα τις δεσμεύσεις του, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση – έκπληξη, ανακοινώνοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων.

Σειρά φαίνεται πως παίρνει τώρα ένα άλλο μέτρο -περισσότερο, όμως, για λόγους επικοινωνιακής τακτικής.

Πρόκειται για την απόλυτη άρση των capital controls που είχαν επιβληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο, το πιο κρίσιμο ζήτημα -από την έκβαση του οποίου κρίνεται μια σειρά άλλων οικονομικών εξελίξεων- είναι η διατήρηση του αφορολόγητου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved