ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθεί ο Γιακουμάτος;

Ακολουθεί ο Γιακουμάτος;
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τις νέες αποχωρήσεις βουλευτών που πρόσκεινται στη...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τις νέες αποχωρήσεις βουλευτών που πρόσκεινται στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά την αποχώρηση του πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργου Κοντογιάννη, η Ρηγίλλης επιμένει ακόμα πιο έντονα ότι πίσω από αυτές τις αποχωρήσεις εξυφαίνεται σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΝΔ, το οποίο απεργάζεται το νεοϊδρυθέν κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία".

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή να παρακολουθούνται στενά οι «ύποπτοι» βουλευτές που κινούνται στον χώρο της κυρίας Μπακογιάννη.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο βουλευτής Β' Αθήνας Γεράσιμος Γιακουμάτος, η βουλευτής Αργολίδος Έλσα Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Φθιώτιδος Θ. Γιαννόπουλος, ο βουλευτής Εύβοιας Σ. Κεδίκογλου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης και ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το διαψεύδει.

Στη Ρηγίλλης δεν ανησυχούν ιδιαιτέρως με αυτές τις αποχωρήσεις, καθώς θεωρούσαν βέβαιο ότι με την ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο σκληρός πυρήνας των βουλευτών που παραδοσιακά τη στήριζαν θα την ακολουθούσαν στο νέο της πολιτικό εγχείρημα.

Παρόλα αυτά επιμένουν ότι η κ. Μπακογιάννη προχώρησε στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από πείσμα, επειδή δεν κατάφερε να εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ και σήμερα προσπαθεί δια μέσου της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και της "συμμαχίας των προθύμων", όπως χαρακτηριστικά λένε στη Ρηγίλλης, να εκδικηθεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, τονίζουν με νόημα, ότι η κ. Μπακογιάννη αυτή της τη στάση θα την κάνει πιο εμφανή το επόμενο διάστημα.

Κύκλοι της Ρηγίλλης αναφέρουν ότι όλες οι δηλώσεις των αποχωρησάντων βουλευτών κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος περί συναίνεσης της κυβέρνησης Παπανδρέου για το περίφημο Μνημόνιο. Η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να συναινέσει σε όλο αυτό το αντιλαϊκό πακέτο που προωθεί η κυβέρνηση με υποστηρικτές την συμμαχία των «προθύμων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει όλο το επόμενο διάστημα στη γραμμή κατά του μνημονίου, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά τις παρενέργειες που έχει στην ελληνική κοινωνία.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ περιμένει ραγδαίες εξελίξεις μέχρι την άνοιξη και επιμένουν στα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Γι' αυτό αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη βιάστηκε να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, προκειμένου όχι μόνο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά να δώσει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ΝΔ ο Κοντογιάννης

Ροή Ειδήσεων