Η «ναυμαχία» της Σαμοθράκης: Blame game ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το χάος στο νησί

Newsbomb

Η «ναυμαχία» της Σαμοθράκης: Blame game ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το χάος στο νησί

Η εικόνα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη έμοιαζε περισσότερο με εκκένωση προσφύγων λόγω φυσικής καταστροφής παρά με αναχώρηση τουριστών από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για περισσότερο από μία εβδομάδα προκάλεσε τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, οι οποίοι συνωστίστηκαν στο λιμάνι. Πολλοί είχαν ξεμείνει από χρήματα και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο ύπαιθρο.

Ξένοι τουρίστες έχασαν τις πτήσεις επιστροφής στις πατρίδες τους. Σημειώθηκαν δε ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Το χάος που έχει δημιουργήθηκε, έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο μέσω των social media

Το χρονικό

Για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, λόγω βλαβών των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων Σάος και Σαόνησος (συμφερόντων Μανούση). Από την Κυριακή τη γραμμή εξυπηρετούσε μόνο το επιβατηγό Ζέφυρος, ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό Άναξ για τις μεταφορές οχημάτων και. Το Άναξ και το Ζέφυρος διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας επιστράτευσε το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Azores Express που εκτέλεσε ένα δρομολόγια. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πλοίο δεν είναι κατάλληλο για το λιμάνι της Σαμοθράκης, ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τελικά η σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη αποκαταστάθηκε από τον Andros Jet της Seajets. Μετά την άρση του απαγορευτικού, αποκαταστάθηκε η τροφοδοσία με το Άναξ.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των εγκλωβισμένων η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Δεδομένου ότι η βλάβη του Σάος δεν έχει επιδιορθωθεί, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα συνεχίσουν να εκτελούνται από το Andros Jet και το Άναξ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved