ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο France 24:Δεν έχουμε λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του Adrian Darya σε ελληνικό λιμάνι

Μητσοτάκης στο France 24:Δεν έχουμε λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του Adrian Darya σε ελληνικό λιμάνι

«Δεν έχουμε λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του σε ελληνικό λιμάνι»: αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya, διαψεύδοντας πληροφορίες που θέλουν το ιρανικό πλοίο να κατευθύνεται προς την Καλαμάτα.

Σε συνέντευξή του στον γαλλικό France 24, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το ιρανικό τάνκερ -το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ- δεν είχε ως προορισμό την Ελλάδα.

«Δεν κατευθύνεται προς ελληνικό λιμάνι» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε τη θέση των ΗΠΑ, είναι μια ευρεία θέση για ένα ευρύ ζήτημα. Αλλά αυτό που λέω εδώ σήμερα είναι ότι δεν έχουμε δεχτεί επίσημο αίτημα για να ελλιμενιστεί το πλοίο σε ελληνικό λιμάνι».

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν η Ελλάδα ανησυχεί που ελληνικά πλοία ταξιδεύουν στα Στενά του Ορμούζ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Όχι, είναι μια περίπλοκη κατάσταση και θα συνεχίζουμε να την παρακολουθούμε στενά καθώς θα εξελίσσεται αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω το ζήτημα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το σχέδιό του για την ελληνική οικονομία, τις διμερείς σχέσεις και τα σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως είπε, συζήτησαν το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% και συμπλήρωσε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφού «..αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, μια αξιοπιστία σχετικά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται και κατά τη γνώμη μου η βασική προτεραιότητα αφορά στην ανάπτυξη. Μπορούμε να το πράξουμε, να μειώσουμε τους φόρους επί των επιχειρήσεων. Μπορούμε να αρχίσουμε το 2020, μειώνοντας τους φόρους από 28% έως 24%, να καταπολεμήσουμε την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα».

Για τις ανισότητες υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι σε κατάσταση φτώχειας, που δεν έχουν εργασία. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη πολιτική για την εξάλειψη των ανισοτήτων είναι η πολιτική που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Χάσαμε 400.000 Έλληνες, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου της κρίσης.. Κατά συνέπεια, πως θα επιστρέψουν, εάν δεν έχουμε ανάπτυξη;».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr