ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση "φιλίας" από τη Μέρκελ ;

Επίθεση "φιλίας"  από τη Μέρκελ ;
Τα εύσημά της απένειμε η Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής με θέμα τον προϋπολογισμό...

Τα εύσημά της απένειμε η Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής με θέμα τον προϋπολογισμό για το 2011. Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε στην γραμμή της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, επισημαίνοντας ότι εάν η Γερμανία αποτελεί πρότυπο στον τομέα αυτό, η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για κάθε χώρα που θέλει να επιστρέψει στην «οδό» της αρετής και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα μας αποδεικνύουν ότι «ο λαός θέλει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θέλει στρουθοκαμηλισμούς, αλλά θέλει να παίρνονται οι αποφάσεις που απαιτούνται».

Η Γερμανίδα καγκελάριος έριξε τους τόνους σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2000, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι «αποδείχθηκε ότι ήταν περίπλοκη υπόθεση». Αναφερόμενη στην ιρλανδική κρίση, επεσήμανε ότι η Γερμανία θα απαντήσει θετικά στο αίτημα της Ιρλανδίας για προσφυγή της στο μηχανισμό διάσωσης, «υπό το πρίσμα των βημάτων που πρέπει να κάνει η χώρα για να επιστρέψει στην οδό της σταθερότητας».

Αναφερόμενη στη διαμόρφωση μόνιμου μηχανισμού στήριξης στην ευρωζώνη μετά το 2013, η Άγκελα Μέρκελ επέμεινε στη θέση της για συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. «Δεν είναι δυνατόν η αγορά κρατικών ομολόγων να είναι ο μόνος τομέας που οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα έχουν κανένα ρίσκο» τόνισε.

Ωστόσο, οι επιθέσεις κατά της Γερμανίας από πολλά κράτη-μέλη της ευρωζώνης, προκάλεσαν την επίθεση κατά της καγκελαρίου από τον πρόεδρο της ΚΟ του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που εξέφρασε την ανησυχία του για την οργή και την αποστροφή που δείχνουν οι εταίροι προς τη χώρα. «Ο πατερναλισμός και η υπεροπτική συμπεριφορά έναντι των εταίρων ενισχύει τις προκαταλήψεις που χρησιμοποιούν κατά καιρούς λαϊκά έντυπα της χώρας» επεσήμανε στην γερμανίδα καγκελάριο, προειδοποιώντας την ότι ακόμη κι αν επιβάλει τις θέσεις της στην Ευρώπη, και πάλι μπορεί να ηττηθεί «όπως συμβαίνει όταν αφήνεις πίσω σου πολλούς τραυματισμένους».

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων