ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 100 μέρες #metonkyriako και η παρθενική εμφάνιση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής

Οι 100 μέρες #metonkyriako και η παρθενική εμφάνιση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με πολλά μέλη του ΕΛΚ στη Σύνοδο κορυφής
ΙΝ ΤΙΜΕ

Πριν από την «παρθενική» παρουσία του ως πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι θα θέσει στους ξένους ομολόγους του το προσφυγικό σε μία προσπάθεια να τονίσει πως η Ελλάδα που είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της νέας κρίσης.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλά μέλη του ΕΛΚ στη Σύνοδο κορυφής συμπίπτει και με τη συμπλήρωση των 100 ημερών από την ορκωμοσία του και της κυβέρνησής του. Γι' αυτό το λόγο ο τομέας επικοινωνίας και η ομάδα του διαδικτύου εγκαινίασε στο πλαίσιο του νέου τρόπου διακυβέρνησης, ένα νέο site που το έχουν ονομάσει #metonkyriako.

Η επικοινωνιακή υποστήριξη του κόμματος είναι πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και γι'αυτό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρουσιάζεται στην πρώτη σελίδα μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού ενώ ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει για να δει σε βίντεο ή να διαβάσει κείμενα για το κυβερνητικό έργο από την πρώτη ημέρα σύστασης της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα.

Στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνεται, ώστε να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν στενά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και όσα γίνονται σε κάθε υπουργείο. «Η δημιουργία της συγκεκριμένης σελίδας εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου τρόπου διακυβέρνησης που θέλει ο πρωθυπουργός», αναφέρουν στο CNN Greece στελέχη της ομάδας επικοινωνίας.

Αντιπολίτευση: Χρυσώνουν το επικοινωνιακό χάπι

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποδίδουν μεγάλη σημασία στην επικοινωνία και την ανάδειξη των θεμάτων. Από την άλλη, «ό,τι και αν επιχειρεί η κυβέρνηση, "χρυσώνει" το χάπι της επικοινωνίας», λέει η αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια προπαγάνδας.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για πράγματα που δεν πήγαν όπως θα ήθελε ή δεν πήγαν καλά, ο κ. Μητσοτάκης έμεινε σε δύο διαφορετικά σημεία: Το κομμάτι της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών, που υποστήριξε ότι «πήγαμε πολύ καλά» και το μεταναστευτικό - προσφυγικό, που είπε ότι «βρεθήκαμε απευθείας σε πολύ αυξημένες ροές και έπρεπε πολύ γρήγορα να σχεδιάσουμε μία διαφορετική πολιτική από αυτή την οποία όχι δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά πρέπει να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα αυτό το οποίο λογαριάζαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να υλοποιήσουμε. Θα προσαρμοστούμε».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια