ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο: «Πνίγηκε» στις μολότοφ και τα δακρυγόνα το κέντρο της Αθήνας

Φοιτητικό συλλαλητήριο: «Πνίγηκε» στις μολότοφ και τα δακρυγόνα το κέντρο της Αθήνας
INTIME NEWS

Επεισόδια ξέσπασαν, το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10), στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία.

Φοιτητές μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να τους απωθήσουν, για να περάσουν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια στη gallery που ακολουθεί:

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών. Μετά από τα επεισόδια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10) έξω από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr.

Φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέταξαν μπογιές προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery:

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Κώστα Πρέκα

Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για βροχές και... ίσως χιόνια (video)

Σχετικές ειδήσεις