ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπούλια-Γουίλιαμς

Συνάντηση Παπούλια-Γουίλιαμς
Την πεποίθηση ότι τα όποια θέματα με την Εκκλησία της Ελλάδος θα επιλυθούν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος...

Την πεποίθηση ότι τα όποια θέματα με την Εκκλησία της Ελλάδος θα επιλυθούν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι δρα Ρόουαν Γουίλιαμς.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι παρακολουθεί το έργο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σε μια περίοδο με πολλά κοινωνικά προβλήματα.

«Χαίρομαι που οι σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολύ καλές. Έχουμε μερικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και οι εκπρόσωποί μας είμαι βέβαιος ότι θα τα επιλύσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ακαδημαϊκή εργασία του δρα Γουίλιαμς στο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ενός συγγραφέα που, όπως είπε ο κ. Παπούλιας, αγαπά ιδιαίτερα.

Ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας τόνισε ότι ο χρόνος που πραγματοποιείται η πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Επισήμανε δε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή με νέους τρόπους την φτώχεια και τα άλλα κοινωνικά προβλήματα και θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να ...ανταλλάξουμε σημειώσεις».

Ροή Ειδήσεων