ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή: Πάμε σε πρόωρες εκλογές; Τι δείχνει έρευνα της MRB

Ανατροπή: Πάμε σε πρόωρες εκλογές; Τι δείχνει έρευνα της MRB

Με διαφορά  12,3% προηγείται η ΝΔ  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα έρευνα της MRB που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (12/12).

Η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό του Real στο διάστημα 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου σε δείγμα 2000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face).

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ) φτάνει το 7,7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 61,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8% και το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» φτάνει το 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 35,5% των πολιτών απαντά η ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόωρες εκλογές

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», με το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» και στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Δείτε στην gallery αναλυτικά τα ευρήματα της MRB:

Καταλληλότερος πρωθυπουργός φαίνεται να αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα και κλίμα δυσαρέσκειας

Τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι: Η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 56,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 16,9% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 59,2% των πολιτών θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, το 70,2% να πιστεύει ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το «πάει μέχρι τέλους» η Τουρκία: Κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες του μνημονίου με τη Λιβύη

Έρχονται νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Αναλυτικά τα ποσά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σχετικές ειδήσεις