ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιευκρίνιστη, η μεγάλη νικήτρια

Αδιευκρίνιστη, η μεγάλη νικήτρια

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή και ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής", ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει σχεδόν τα διπλάσια ποσοστά σε πρόθεση ψήφου από το ΠΑΣΟΚ, με 21,4%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 29,5%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,4%.

Προτεραιότητα για το 77,2% των ερωτηθέντων είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Οι περισσότεροι πολίτες ζητούν συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για πιο σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και θέλουν εκλογές με τη λήξη των διαπραγματεύσεων για το PSI (που αναμένεται τον Απρίλιο).

Εάν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει επίσης τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ. Κουβέλης (51,4%), Αντ. Σαμαράς (35%), Αλ. Τσίπρας (30,6%), Αλ. Παπαρήγα (26%), Γ. Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ. Μπακογιάννη (21%) και Γ. Παπανδρέου (18,8%).