ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Καρέ καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ - Ξύλο και χημικά στα κτήρια της κατάληψης

Κουκάκι: Καρέ καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ - Ξύλο και χημικά στα κτήρια της κατάληψης

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η περιοχή στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι - Καρέ καρέ η επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ. στα δύο κτήρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς οι Αστυνομικοί επιχειρούν στα δύο κτήρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές νωρίτερα στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα, ξεκίνησε η επιχείρηση των Αστυνομικών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, έλαβαν εντολή από τον Εισαγγελέα να μπουν στα κτήρια για να τα εκκενώσουν ξανά.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν με εντολή εισαγγελέα στα κτήρια για να τα εκκενώσουν ξανά.

Η ειδική ομάδα της αστυνομίας προσπαθεί με τροχό να ανοίξει την πόρτα του κτηρίου, έτσι ώστε να μπουν και να συλλάβουν τους αντιεξουσιαστές.

Η επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Λίγο πριν τις 20:00 οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτήριο της οδού Ματρότζου.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα στα δύο κτήρια πετούσαν πέτρες προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Δείτε βίντεο από τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης:

Εννέα προσαγωγές έγιναν νωρίτερα από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτήρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους. Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος».

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος... στην Ηλεία: «Πάγωσε» με αυτό που ανακάλυψε στην αυλή σπιτιού