ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζια Τρόικα», στέλνει στον Κουτρουμάνη ο Σαμαράς

«Γαλάζια Τρόικα», στέλνει στον Κουτρουμάνη ο Σαμαράς

Τρεις στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να συναντηθούν αύριο με τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, προκειμένουν να θέσουν επί τάπητος το θέμα των επικουρικών.

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως σ΄ ό,τι αφορά το θέμα των επικουρικών συντάξεων.

Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 12:30 ενώ θα ακολουθήσει, ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο υπουργείο Εργασίας, από τον ίδιο τον Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ.

«Οι επικουρικές, για παράδειγμα, μειώθηκαν ήδη δύο φορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Τώρα μας ζητούν νέα μείωση! Χωρίς να γνωρίζουν καν πόσο θα τις επηρεάσει το κούρεμα των ομολόγων. Δεν είναι ένας μήνας που ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό. Και τώρα, πριν δούμε τι θα γίνει με το κούρεμα, ζητούν και τρίτη μείωση των επικουρικών. Κι αύριο ίσως και τέταρτη και πέμπτη…

Το πρόβλημα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων - επικουρικών και κύριων – πρέπει να το δούμε συνολικά, κυρίως αφότου ολοκληρωθεί το κούρεμα που επηρεάζει άμεσα τα έσοδά τους.

Εμείς έχουμε, άλλωστε, δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε ειδικά τις χαμηλές συντάξεις. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε νέο πετσόκομμα συντάξεων», ξεκαθάρισε πάντως σήμερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το στίγμα της ΝΔ.