ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΘΝΙΚΑ

Πυρά από Έλληνες και Αμερικανούς στο Λιτόχωρο - Το Νewsbomb.gr στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση

Πυρά από Έλληνες και Αμερικανούς στο Λιτόχωρο - Το Νewsbomb.gr στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση

Το Newsbomb.gr στην συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων και πεζοναυτών.

Ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής, σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει «κόκκινο», εκπέμπουν Ελλάδα και ΗΠΑ.

Μετά την κοινή διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη σε Μαγνησία και κεντρικό Αιγαίο με τη συμμετοχή Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ, αλλά και την άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» στο πεδίο βολής Ασκού Προφήτη με τη συμμετοχή της Αμερικής και βαλκανικών χωρών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν ακόμα μία άσκηση σε Θεσσαλία και Πιερία ενισχύοντας την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία τους.

Η άσκηση περιελάμβανε τακτικό σενάριο των δύο ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα βολές από τα πανίσχυρα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι των δυο χωρών, καταρρίχηση με φαστ ρόουπ από Chinook, καταρρίχηση με ραπελ από ελληνικό Huey και αεροδιακομιδή τραυματία από Black Hawk ελικόπτερο των ΗΠΑ.

Δείτε φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα:

Πάιατ:«Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ – Ελλάδας δυναμώνουν την παρουσία μας στην Ευρώπη»

Ο Τζέφρι Πάιατ έδωσε το «παρών» στην κοινή άσκηση Ελλάδας κ ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης Ελλήνων κ Αμερικανών χειριστών, στο Στεφανοβίκειο.

Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, είπε ο κ. Πάιατ, ότι ενισχύουν τη στενή συνεργασία τους και ενδυναμώνουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε, «το Στεφανοβίκειο αναγράφεται και επίσημα στις τοποθεσίες καίριας σημασίας για τις ΗΠΑ, μαζί με τη Σούδα, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη».

«Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αμερικανική παρουσία στο Στεφανοβίκειο θα είναι του χρόνου πιο συμπαγής κ πιο ενισχυμένη».