ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο
"Μορατόριουμ" ενός χρόνο από κυβέρνηση και κόμμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι...

"Μορατόριουμ" ενός χρόνο από κυβέρνηση και κόμμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τις παρατηρήσεις πολλών μελών να υπάρξει πολιτική ενότητα και το ΠΑΣΟΚ να πάει σε μια πολιτική διαδικασία Συνδιάσκεψης μέσα στην Άνοιξη.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» όσο αφορά τις διαθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2011, μιλώντας σε πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ε, αλλά και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
Πέραν της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος , στην συνεδρίαση κατά κύριο λόγο συζητήθηκε πώς θα «μαζευτεί» το κόμμα, ώστε να είναι αρωγός στην κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωσταντίνου οποίος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση , αλλά και στις εξελίξεις στην Ιρλανδία, η οποία όπως είπε, πληρώνει το ίδιο επιτόκιο δανεισμού με εμάς, και τώρα υπάρχει διαπραγμάτευση για τον χρόνο αποπληρωμής. Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ ο κ. Παπακωσταντίνου είπε « ξέρω ότι θα συγκρουστούμε με τα σπλάχνα μας (εννοεί τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ) αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν.»

Ο Γραμματέας του κόμματος κ. Καχριμάκης αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο χαρακτήρισε απολύτως θετικό και μάλιστα υποστήριξε ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες.

Η κα Έφη Χαλάτση παρατήρησε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών, θέση με την οποία συμφώνησε απολύτως ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι και όποιος υπουργός δεν συνεργάζεται με το κόμμα θα αναφέρεται στον ίδιο.

Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι πρέπει να ερμηνεύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποδικοποιήσουμε το μήνυμα των εκλογών που κατ εμέ είναι «δεν έχετε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μας.» Ακόμη ανέφερε ότι ως κόμμα θα πρέπει να δούμε το ιδεολογικό έλλειμμα μας, τα κοινωνικά θέματα και να υπάρξει αντιστοίχηση στα καινούργια δεδομένα της εποχής.

Τελικώς αποφασίστηκε να υπάρχει «ανοιχτός» δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης κόμματος και συνδικαλιστών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης προτάθηκε ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ να εκλαϊκεύσει το μνημόνιο και να κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο, το οποίο θα σημειώνει με πράσινο χρώμα, όσες αλλαγές περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και με κόκκινο όσες επιβάλλονται από το μνημόνιο.

Με αφορμή το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων συνολικά συμφωνήθηκε να υπάρχει μια απλή και γενικευμένη απάντηση για το τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία, ώστε να το κατανοήσουν οι πολίτες.

Ο κ. Παν Οικονόμου ανέφερε ότι «συντελείται το τέλος της νομισματικής ένωσης στην ΕΕ , αλλά εμείς επιμένουμε να μιλάμε για το μνημόνιο και θα συνεχίσουμε να μιλάμε, αντί να βλέπουμε τις εξελίξεις.» Εκεί παρενέβει ο κ. Παπανδρέου ζητώντας την πρότασή του και ο ίδιος απάντησε ότι θα του την στείλει γραπτά.
Κική Παππά

Ροή Ειδήσεων