ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Οι Τούρκοι έριξαν χημικά και προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον φράχτη

Το Newsbomb.gr στον Έβρο: Οι Τούρκοι έριξαν χημικά και προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον φράχτη

Πιο προκλητικοί από ποτέ οι Τούρκοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα  – Αποκαλυπτικά βίντεο για το πώς οι Τούρκοι σε συνεργασία με πρόσγυγες και μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν στη Ελλάδα - Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Η συνεχιζόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με μετανάστες να προσπαθούν να διαβούν τα σύνορα την ώρα που οι Τούρκοι προβαίνουν σε άνευ προηγουμένου προκλήσεις, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε εχθρικές ενέργειες έναντι των ελληνικών αρχών ασφαλείας, ενώ το τουρκικό θωρακισμένο όχημα που καταγράφηκε να προσπαθεί να γκρεμίσει μέρος του φράχτη αποτελεί μία «ποιοτική αναβάθμιση», ενδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, χαρακτηριστικό παράδειγμα της γενικευμένης αποθράσυνσης των γειτόνων είναι το βίντεο που δείχνει παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό.

Στο τελωνείο των Καστανεών, ανά διαστήματα οι συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά του φράχτη, αλλά και οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν τις ρίψεις χημικών και επιχειρούν τη δημιουργία φθορών στο φράχτη, χωρίς όμως να έχουν επιτύχει την τρωτότητα του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασης των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής οι οποίες αποτρέπουν παράλληλα τις απόπειρες των μεταναστών να μπουν σε ελληνικό έδαφος.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Υπό των ήχο σειρήνων εκτοξεύονται το βράδυ του Σαββάτου χημικά προς την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Το δε εξοργιστικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν σοβαρό επεισόδιο είναι το βίντεο που απεικονίζει έναν Τούρκο αστυνομικό να εκτοξεύει σκοπίμως χημικά με όπλο προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Τις 24 ώρες από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου:

  • Έγιναν 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία
  • Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου (07/03), έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας:

  • Συνελήφθη ένα άτομο
  • Οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 725 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 του Σαββάτου 7 Μαρτίου τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

  • Έχουν γίνει 280 συλλήψεις
  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 39.639 περιπτώσεις.

Δείτε στην gallery τα επεισόδια από το πρωί του Σαββάτου:

Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη

Στο νέο βίντεο, που καταγράφηκε χθες (6/3) το βράδυ, φαίνεται ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Αδιανόητη πρόκληση Σοϊλού: Αυτό είναι ακόμη η αρχή

Με μία άνευ προηγουμένου δήλωση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού ενθαρρύνει ανοικτά τους μετανάστες να παραβιάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και απειλεί λέγοντας χαρακτηριστικά «να δείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια».

Σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι οι 1.000 κομάντο των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να επιχειρούν το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως είπε «τους μπουκώσαμε όλους», εννοώντας ότι δεν επιτρέπουν την επιστροφή των μεταναστών πίσω από τη νεκρή ζώνη των συνόρων. Με τα μέτρα που λάβαμε «δεν επιτρέπουμε την επαναπροώθηση» είπε.

«Αυτό είναι ακόμη η αρχή» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και στέλνοντας μήνυμα στους μετανάστες που επιχειρούν περάσουν τα σύνορα είπε:

«Ο καιρός είναι τώρα ζεστός και θα ζεστάνει κι άλλο. Έχουμε από 200 χιλιόμετρα σύνορα με την Ελλάδα πάνω στη γραμμή του Έβρου. Δυστυχώς είχαμε ξηρασία φέτος στα Βαλκάνια. Η στάθμη του νερού έχει πέσει στα 40-45 εκατοστά. Μπορείτε να περάσετε περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να ‘κρατήσει’ τα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει. Τα προηγούμενα δεν είναι τίποτα».

«Αν μας έλεγαν ότι θα αντιμετωπίζαμε ένα τέτοιο σκηνικό τον 21ο αιώνα θα λέγαμε ότι μας κοροϊδεύετε. Το γεγονός αυτό έγινε αιτία να καταλάβουμε κάτι. Έπεσαν τα προσωπεία. Είδαμε πόσο ανάλγητοι είναι εκείνοι που αγορεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους αριθμούς που δίνει καθημερινά, ισχυρίστηκε επίσης ότι 143.000 μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα , αλλά διαψεύδοντας τον εαυτό του είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 115.000 χιλιάδες αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 40.000 στα νησιά και οι 70.000 χιλιάδες στην ηπειρωτική χώρα, την ώρα που η Τουρκία έχει τέσσερα εκατομμύρια.

Κατηγόρησε, τέλος, την Ελλάδα ότι παραβίασε και παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Σύμβαση της Γενεύης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια του μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκαν στα σύνορα οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων από μετανάστες αλλά και Τούρκους αστυνομικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 66 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας

Κοροναϊός: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε - Ανησυχία στους επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις