ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κατηγορηματικός υπήρξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την πασχαλινή έξοδο.

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε, καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και τόνισε πως, ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» ο ιός να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα, η οποία μετρά τα περισσότερα κρούσματα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τη Δευτέρα (30/03), θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Τέλος, κάλεσε όλους τους Έλληνες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου (28/03), ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬, «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είχε πει.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κικίλιας: Δύσκολος ο Απρίλιος - Στις 15 του μήνα θα δούμε τα αποτελέσματα

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας και τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ κρίσιμος για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας.

«Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, (κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας) θα αποδώσουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειάς του», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας αναφορικά με την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, τόνισε ότι βρισκόμαστε εντός της καμπύλης, δηλαδή ότι η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση, καθώς όπως τόνισε «είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής, αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας».

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε επίσης πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

Για τις εξελίξεις στην Καστοριά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι έχουν σταλεί 27 γιατροί.

«Οτιδήποτε προκύπτει πρέπει να αντιδράμε άμεσα και να βρίσκουμε λύσεις. Εάν προσέξουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ιό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όπως έως τώρα βαδίσαμε με ψυχραιμία και σχέδιο, έτσι πρέπει να συνεχιστεί και κατά τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το ξέρεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια

Κορονοϊός: «Κολλάει» από τα κουνούπια ή όχι; - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στον ουρανό - Δείτε τι καταγράφουν τα ραντάρ (pics)