ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης στο CNN Greece: Τα «κλειδιά» της επανεκκίνησης του τουρισμού μετά τον κορονοϊό

Θεοχάρης στο CNN Greece: Τα «κλειδιά» της επανεκκίνησης του τουρισμού μετά τον κορονοϊό
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι εξελίξεις στο χώρο των μεταφορών και κυρίως στο τι θα γίνει με τις αεροπορικές πτήσεις αποτελούν τον παράγοντα εκείνο που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν. 

Μία σεζόν, ο στόχος για την οποία, δεν είναι πλέον άλλος από τον περιορισμό των απωλειών.

Αυτό υποστηρίζει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο CNN Greece για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τα πλάνα των επόμενων μηνών όσον αφορά έναν κλάδο, που αποτελεί «βαρόμετρο» για την πορεία συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι πως όσο περνάει ο καιρός, οι εκτιμήσεις είναι και χειρότερες.

«Πλέον οι εκτιμήσεις είναι πως οι απώλειες θα φθάσουν τα 4,5 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος σπεύδει πάντως να επισημάνει ότι πλέον «η ζημιά έχει σταματήσει» καθώς όσες ακυρώσεις ήταν να γίνουν έχουν ήδη γίνει.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κρίσιμος παράγοντας οι μεταφορές

Ο υπουργός Τουρισμού εκτιμά ότι με μία νηφάλια προσέγγιση διαφαίνεται ότι κάπου στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάναμε λόγο για επανεκκίνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»