ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ας μείνει ο ΓΑΠ με τους «φιρφιρίκους»!

Βενιζέλος: Ας μείνει ο ΓΑΠ  με τους «φιρφιρίκους»!

Τα «απόνερα» της κρίσιμης συνόδου του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ θα αποτιμηθούν στις αμέσως επόμενες μέρες.

Εμείς μπορούμε με σιγουριά να πούμε, πως αυτή η σύνοδος έχει αφήσει πολλές πληγές, έχει δημιουργήσει νέα, σοβαρά προβλήματα και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν λειτούργησε στην κατεύθυνση επούλωσης των σοβαρότατων πολιτικών τραυμάτων του κινήματος.

Και μπορεί στη διάρκεια της συνόδου να αποφεύχθηκαν οι οξύτατες αντιπαραθέσεις και τα προσωπικά ξεκατινιάσματα, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει κάποιου είδους ανακωχή. Κακά τα ψέματα, το χάσμα π' άνοιξε ο σεισμός (της εν εξελίξει πολιτικής διάλυσης) σε καμιά περίπτωση δεν... εγέμισε άνθη!

Ενδεικτικά των όσων προαναφέραμε είναι και τα όσα συνέβησαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε σύναξη πολλών «βενιζελικών» στελεχών, παρουσία και του ίδιου του Ευάγγελου.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό, αφού ο ΓΑΠ με την ομιλία του στο Ε.Σ. επέμεινε στην πρότασή του για εκλογή προέδρου εκεί προς το Μάρτη, ενώ ο Βενιζέλος ήταν κάθετος στην πρόταση για άμεση εκλογή.

Οι εισηγήσεις διάφορες. Άλλοι πρότειναν να ανακοινώσει ο Μπένι ότι υπ' αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα είναι υποψήφιος. Άλλοι τη συνολική καταγγελία όλης της διαδικασίας.

Άλλοι «τα έριχναν» χοντρά στο ΓΑΠ, στον Αντρέα, στο Μιχάλη, στο Χρήστο, στο Στέφανο και πάει λέγοντας.

Και κάποια στιγμή ένας εκ των «στρατηγών» του Μπένι, του στενού του επιτελείου, πρώην βουλευτής... κάτω απ' το αυλάκι, είπε το εξής που ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού:

Να βγούμε και να πούμε, ότι εμείς αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία της χώρας και την ίδια στιγμή ο Γιώργος «παίζει» με τους φιρφιρίκους του, ας μείνει λοιπόν με αυτούς!

Το πάρα πολύ ενδιαφέρον είναι, ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος συμφώνησε αμένως με αυτή την εκτίμηση, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετασχόντων σε αυτή την «κλειστή» σύσκεψη!

Είπατε τίποτα για... κοινή πορεία και σύμπνοια;

Διαβάστε επίσης: Τι αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ