ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ένας 50χρονος το πρώτο θύμα στη Θεσσαλία

Κορονοϊός: Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ένας 50χρονος το πρώτο θύμα στη Θεσσαλία
ASSOCIATED PRESS

Kορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του φονικού ιού στη χώρα μας.

Την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με τον κορονοϊό άφησε ένας 50χρονος από το Ομορφοχώρι Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet. Είναι το πρώτο θύμα κορονοϊού σε Λάρισα και γενικότερα στη Θεσσαλία.

Ο 50χρονος Ρομά αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ακολούθως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/05).

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 50χρονος ήταν υπέρβαρος και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, μια 88χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (04/05).

Η άτυχη ηλικιωμένη είχε υποκείμενο νόσημα.

Πλέον τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 146.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν 6, ανακοίνωσε χθες, ο υποπτέραρχος, παθολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.626.

Χθες, μια76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, κατέληξε λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν το 8ο θύμα του κορονοϊού, από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου και παρουσιάστηκαν μαζικά κρούσματα πριν από 10 ημέρες.

Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 78 έχουν εξέλθει.

Μέχρι χθες, είχαν ελεγχθεί 79.332 τεστ.

Ο κ. Χατζηγεωργίου υπενθύμισε πως τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας.

Χθες, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, καθώς απουσίαζε ο επικεφαλής του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην 4η Μαΐου, κατά την οποία ο κόσμος πλέον μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα.

«Από αύριο (σ.σ. σήμερα), στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, συνεχίσουμε με την ίδια εποχή στη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές, υπογράμμισε.

Αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά της θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας,

Σημείωσε ότι τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί, ολοκληρώνονται έξι εβδομάδες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες, γεμάτες από πίεση, διλήμματα και κυρίως για το τι θα συμβεί.

Επισήμανε ότι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και ότι μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο ιός είναι εδώ δίπλα μας και μπορεί να τον μεταφέρει ο καθένας μας και υπενθύμισε πως εάν τηρούμε τους κανόνες προχωράμε μέρα με τη μέρα στις επόμενες, φάσεις, με τα καταστήματα να ανοίγουν και μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Εάν δεν τηρούμε τους κανόνες ο κίνδυνος για έξαρση του κορονοϊού και για νέους περιορισμούς θα είναι μονόδρομος», επανέλαβε.

Σημείωσε τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε:

Πρώτος κανόνας: Πλένουμε τα χέρια, φοράμε μάσκες, τηρούμε την κοινή απόσταση.

Δεύτερος κανόνας: Δεν φεύγουμε από το μέρος όπου ζούμε, δεν συνωστιζόμαστε.

Μάσκες: Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωσή του, επαναλάμβανε συνεχώς πως οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες για ένα καλύτερο αύριο. «Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, θα γυρίσουμε πίσω. Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις