ΕΛΛΑΔΑ

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»

Θρήνος στα Ανώγεια για το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) και συντάραξε τη χώρα Προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ζήτησε και πήρε ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη,ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα, υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε βάρος του η Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο. Πήρε προθεσμία για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Διονύσης Βέρρας είπε ότι ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ ο Γιώργος Ξυλούρης πέρασε και του μίλησε άσχημα. Ξεκίνησε λογομαχία ανάμεσά τους και στη συνέχεια, αφού παρενέβησαν τρίτοι, ο καυγάς έληξε και οι δύο νέοι αποχώρησαν.

Λίγα λεπτά μετά, ακούστηκε πυροβολισμός, όπως είπε ο 29χρονος. Κατέβηκε κάτω, όπου είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο, καθώς τον είχε πυροβολήσει - σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο - ο Γ. Ξυλούρης.

Τότε θόλωσε και πυροβόλησε τον Ξυλούρη, καθώς όπως υποστήριξε «δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του» και ότι ήταν σαν να «είχε σεντόνι»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Διονύσης Βέρρας, υπάρχουν δύο όπλα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ο Γιώργος Ξυλούρης σκότωσε τον 60χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Νωρίτερα, όπως έκανε γνωστό το cretalive, στην απολογία του ο 29χρονος υποστήριξε ότι άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Τότε, άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Συγκλονίζει η κόρη του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη

Η κόρη του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη «δίδαξε πολιτισμό» στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι.

Όπως μεταδίδει το cretalive, μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», καλώντας την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη!

Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό «γιατί αυτά του άρεσαν πάντα».

Στο τελευταίο αντίο στον 60χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Σπαράζουν τα λόγια της αδερφής του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη

Συγκλονισμένη η αδελφή του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, μίλησε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο αδερφός της ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος.

«Πώς έγινε; Ναι, μακάρι να 'ξερα», είπε και απάντησε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη αντιπαράθεση στις δύο οικογένειες. «Όχι, όχι, όχι. Μα πολύ φιλήσυχος ο Λευτέρης. Δεν ήξερε, μόνο μαντινάδες να βγάζει κι αθώος ήταν. Ποτέ δεν τσακώθηκε με κανέναν. Ήταν πολύ καλός, πολύ φιλήσυχος άνθρωπος… Μόνο να βγάζει μαντινάδες και να χορεύει, να διδάσκει παιδιά και δάσκαλος και όλα. Δεν ήξερε πότε το κακό, δεν πάτησε μυρμήγκι ποτέ. Την οικογένειά του, τρία κορίτσια, δυο αγόρια, πολύ καλά παιδιά, τώρα όλα διαλύθηκαν».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κόρη του 60χρονου και αδερφή του 29χρονου, η οποία τόνισε πως η οικογένειά της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Να σου πω την αλήθεια, αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν άδικο όλο αυτό, άδικο. Ο πατέρας μου έφυγε άδικα. Ήταν άδικο και για τους δύο, έφυγαν δυο ψυχές άδικα και για τον κάθε άνθρωπο που φεύγει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό έχω να πω. Το μόνο που έχω να πω για τον πατέρα μου, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, ηθικός, αγαπητός στον κόσμο. Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν ότι θυσιάστηκε για το παιδί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή της βαλιστικής έκθεσης

Οξυμένα είναι τα πνεύματα, στην γειτονιά που βρίσκονται τα σπίτια των θυμάτων. Σύμφωνα με το Open TV, κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, τη στιγμή που οι δύο οικογένειες περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της βαλιστικής έκθεσης, από όπου θα φανεί ποιο όπλο σκότωσε ποιον, αλλά και πόσα ήταν τα όπλα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 30χρονου Γιώργου

Εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας -από τις πιο γνωστές και ιστορικές των Ανωγείων- όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της Κρήτης, συνόδευσαν τον 30χρονο, ένα από τα δύο θύματα της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Ανωγείων.

Στην κηδεία του 30χρονου Γιώργου, δημιουργήθηκε μία μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο. Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία. Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως συνέβη αυτή η συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά «βγήκαν τα όπλα». Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, «… χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως αυτή του Σαββάτου. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Όλοι στα Ανώγεια κάνουν λόγο για μία άσχημη κατάσταση που θα βαρύνει και τις δύο οικογένειες των θυμάτων αλλά πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι του χωριού θα μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα της αιματηρής συμπλοκής και των δύο θανάτων. «Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Κεφαλογιάννης.

Σημειώνεται, πως στην κηδεία του 30χρονου πήγαν αρκετοί από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας του 63χρονου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν.

Το 60χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση.

Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 60χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Ποιος είναι 29χρονος

Ο 29χρονος είναι ένα από τα πέντε παιδιά του 60χρονου θύματος, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένειά του και πήγαινε τακτικά στα Ανώγεια. Μάλιστα, κατά την έναρξη του lockdown επέστρεψε στο χωριό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.