ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Εντυπωσιακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει σήμερα (5/6) η εφημερίδα «Παρασκήνιο». 

Η δημοσκόπηση είχε πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 1-3 Ιουνίου 2020. Το μέγεθος του δείγματος «άγγιξε» τα 1.060 νοικοκυριά και η συλλογή των στοιχείων έγινε βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Opinion Poll, η ΝΔ διατηρεί σταθερό μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η διαφορά διαμορφώνεται στο 21,7%. Στο ερώτημα «αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», τα κόμματα καταλαμβάνουν:

  • ΝΔ 41,5%,
  • ΣΥΡΙΖΑ 19,8%,
  • ΚΙΝΑΛ 5,2%,
  • ΚΚΕ 4,8%,
  • Ελληνική Λύση 3,6%,
  • ΜέΡΑ25 2,7%

Όπως επισημαίνει ο Υπεύθυνος Ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης στο «Παρασκήνιο», σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στη χειρότερη περίπτωση για αυτόν. Χαρακτηριστική είναι η διαφορά κατά 36,8 μονάδες στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και μια εντυπωσιακή διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα κομματικά ακροατήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δείτε στην gallery αναλυτικά την δημοσκόπηση:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι στην Καλλιθέα: Eίχε κάνει πρόβα η μαυροντυμένη - Νέα στοιχεία