ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν φοβόμαστε»

Πέτσας για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν φοβόμαστε»
INTIME NEWS

Για τις τουρκικές προκλήσεις, την οικονομική ύφεση λόγω πανδημίας αλλά και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μίλησε το πρωί της Κυριακής (07/06), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα.

«Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη από τις ΗΠΑ καθώς είναι «σαφής η καταδίκη της Τουρκίας και πλήρης η αναγνώριση των ελληνικών θέσεων», όπως είπε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε επίσης ότι «τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα». «Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην οικονομική ύφεση μετά την κρίση του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς. «Περίπου στο 7% υπολογίζεται η ύφεση, όπως εκτίμησε ο κ. Λιαργκόβας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι σύντομη», είπε ο κ. Πέτσας και εκτίμησε ότι στη διετία το εισόδημα της χώρας δεν θα μειωθεί.

Για το ζήτημα με τις τράπεζες και τις εξασφαλίσεις για δάνεια, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν συνέχεια για εξασφαλίσεις.

Όσο αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις στο επόμενο διάστημα. «Έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις για φορολογικές υποχρεώσεις» όπως είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κόσμο και μετά την κρίση του κορονοϊού, με δόσεις.

Τέλος για τα πρόσφατα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «μην ανησυχεί γιατί δεν θα γίνουν εκλογές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Η καμπαρτίνα που προδίδει τη δράστιδα - Μαρτυρία-σοκ