ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βιτριόλι: Αποκαλύψεις για την 35χρονη - «Είχε ματώσει τους καρπούς της»

Βιτριόλι: Αποκαλύψεις για την 35χρονη - «Είχε ματώσει τους καρπούς της»

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση φέρεται να είναι η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, ενώ την Τρίτη (16/06) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση.

Ο συνήγορος της 35χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα (15/06), δήλωσε πως η κατηγορούμενη είναι άυπνη για τέσσερα μερόνυχτα, αρνείται να φάει, ενώ «αρνείται την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη συνελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη, με την ίδια να αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Ωστόσο, αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να βοηθήσει την 35χρονη καθώς, όπως είπε, «αρνείται την πραγματικότητα».

«Η υπερασπιστική γραμμή χαράσσεται πάντα σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας. Οι δικηγόροι δεν είμαστε ούτε σκηνοθέτες ούτε σεναριογράφοι. Άρα για να βοηθηθώ την εντολέα μου που μου ανέθεσε την υπεράσπισή της, μπορώ να τη βοηθήσω μόνο αν οι συμβουλές βασίζονται στο υλικό της δικογραφίας» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε:

«Η δικογραφία έχει μια πραγματικότητα, εγώ τη γνωρίζω και την έχω εξηγήσει και στην ίδια. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζω μια άρνηση συνολική, όχι άρνηση απλώς ενοχής ή αθωότητας, αλλά άρνηση αντιμετωπίσεως της ίδιας της πραγματικότητας, ο ρόλος μου είναι ιδιαίτερα δύσκολος».

«Της το εξήγησα αυτό. Από τη στιγμή που ζήτησες και τη βοήθειά μου, “βοήθησέ με, για να σε βοηθήσω”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είχε ματώσει τους καρπούς της»

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 35χρονη, σημειώνοντας ότι παρά την αρχική του αίσθηση ότι «οφειλόταν στο σοκ της σύλληψης», η κατάσταση αυτή παραμένει.

«Οφείλω να σας πω ότι είναι τέσσερα μερόνυχτα άυπνη. Αρνείται και να φάει και δεν έχει κοιμηθεί», σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ότι «ετοιμάζει σκηνικό», όπως χαρακτηριστικά είπε σχετικά με την ψυχική κατάσταση της 35χρονης.

Αποκάλυψε δε ότι την ώρα της προσαγωγής στον ανακριτή, η γυναίκα είχε ματώσει τους καρπούς της!

«Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τραγική και την πρώτη ημέρα, το βράδυ της Πέμπτης που πήγαμε στον ανακριτή. Την ώρα της προσαγωγής στον ανακριτή, όταν περιμέναμε απ’ έξω, επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις χειροπέδες, είχε ματώσει και έτρεχε αίμα από τους καρπούς της», περιέγραψε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σοκάρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το οξύ

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει συντάξει το τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων για το βιτριόλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Δείγμα του υγρού είχε μεταφερθεί για εξέταση από την πρώτη στιγμή και τα αποτελέσματα είναι ανατριχιαστικά, καθώς ο αρμόδιος που συντάσσει και το πόρισμα ξεκαθαρίζει στο επίσημο έγγραφο ότι:

«Πρόκειται για θειικό οξύ... Ισχυρότατο διαβρωτικό και καυστικό οξύ. Το θειικό οξύ έχει ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Σε επαφή με το δέρμα δρα ως ερεθιστικό διαβρωτικό διεισδύει εύκολα σ’ αυτό και προκαλεί εγκαύματα. Είναι καταστροφικά επικίνδυνο για τους οφθαλμούς, όπως και μετά από κατάποση η εισπνοή των ατμών του. Οι ατμοί του θειικού οξέος μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε ιστούς στην ρινική κοιλότητα το στόμα και το αναπνευστικό σύστημα. Προκαλούν ερεθισμό, εγκαύματα, βήχα, μείωση της αναπνευστικής ικανότητας και σοβαρή έκθεση στο θάνατο».

Δείτε την επίσημη έκθεση, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει συντάξει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στη gallery που ακολουθεί:

Tο ψεύτικο προφίλ της 35χρονης στο Facebook

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, που κατέστρεψε για πάντα την ζωή της 34χρονης Ιωάννας.

Η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα φαίνεται να είχε και δεύτερο προφίλ στο Facebook με ψεύτικο όνομα. Μάλιστα το όνομα του λογαριασμού είναι ακριβώς το ίδιο με το όνομα που επικαλέστηκε όταν κάλεσε στην εταιρεία ραδιοταξί για να μεταβεί στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη με το πραγματικό της προφίλ παρουσίαζε μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Από αυτό το προφίλ έκανε like στις φωτογραφίες της Ιωάννας. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, είχε και ένα δεύτερο προφίλ με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνα Χ». Αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίζεται στο προφίλ της Ιωάννας, ενώ δεν υπάρχει ούτε like αλλά ούτε σχόλιο. Μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να παρακολουθούσε κυρίως τον σύντροφό της.

Το ψευδώνυμο δεν ήταν καθόλου άγνωστο στους άνδρες της Ασφάλειας που χειρίστηκαν με επιτυχία την υπόθεση. Με το ίδιο ακριβώς ψευδώνυμο, η κατηγορούμενη είχε καλέσει ταξί για να τη μεταφέρει στο σημείο της επίθεσης, όπου είχε παρουσιαστεί ως Ελληνοαμερικανίδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες σκιαγραφούν το πώς η φερόμενη ως δράστις συνέχισε κανονικά τις κοινωνικές της δραστηριότητες τις ημέρες μετά την επίθεση. Μάλιστα όπως προέκυψε και από το προφίλ της στο Facebook, διασκέδαζε σε νυχτερινά μαγαζιά μαζί με φίλες της και κατά την παρουσία της εκεί έκανε check in στα social media. Συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου βρέθηκε σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο του Πειραιά, γνωστοποιώντας το στο Facebook.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την εταιρεία ταξί

Το τηλεφώνημα στο οποίο έχει καταγραφεί η φωνή της βασικής ύποπτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα που μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρείας ραδιοταξί, ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί, το οποίο η ίδια χρειαζόταν να την περιμένει στη λεωφόρο Θησέως, στις 09:30 της επόμενης μέρας (από τη μέρα της κλήσης). Μάλιστα, όταν από την εταιρεία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και πως θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό κι έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί, προκειμένου να πάει το ταξί στο ραντεβού.

Η δράστρια παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστρια παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα τόσο στην εργασία της όσο και στην προσωπική της ζωή, αναφέρουν μαρτυρίες. Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για μία ερασιτεχνική προετοιμασία, καθώς η ίδια είχε κάνει μία ακόμη απόπειρα την προηγούμενη της επίθεσης.

Δείτε στο βίντεο όλα τα νεότερα στοιχεία:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσακρής: Ο ιός θα επιστρέψει, πιο δυναμικός, αν δεν προσέξουμε