ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: «Βόμβα» Γεωργιάδη για επιστροφή των SMS στο 13033

Κορονοϊός: «Βόμβα» Γεωργιάδη για επιστροφή των SMS στο 13033
IN TIME

«Πάνω στο τραπέζι» είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα sms, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα sms, απάντησε: «Μπορεί να επιστρέψουν τα sms, φυσικά, όλα μπορεί να συμβούν». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο υπουργός «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Αν όλοι φοράμε μάσκα όλα θα πάνε καλά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέδειξε τη σημασία της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι τη φορούν σε έναν κλειστό χώρο η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού είναι μηδέν.«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επισήμανε, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, ενώ απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2020: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης