ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Συνεχίζεται η διαμεσολάβηση - Στόχος οι απευθείας συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας

Βερολίνο: Συνεχίζεται η διαμεσολάβηση - Στόχος οι απευθείας συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας
AP Images

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Τα «ιδιαίτερα καθήκοντα» και την ευθύνη της Ελλάδας ως χώρας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνώρισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι το συνολικό πρόβλημα της μετανάστευσης προς την ΕΕ μπορεί να διευθετηθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και τράνζιτ των μεταναστών.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερα καθήκοντα και ευθύνη ως χώρα στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης φράχτη στον Έβρο, μέτρο το οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το συνολικό πρόβλημα μετανάστευσης και της άφιξης των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες εκτός ΕΕ, με τις χώρες τράνζιτ και προέλευσης των μεταναστών. Αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω το συγκεκριμένο μέτρο», προσέθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτική θητεία: Επισπεύδεται η αύξηση στον Στρατό Ξηράς λόγω Τουρκίας -Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος