ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άρση της ασυλίας Δ. Χατζηδάκη και Γ. Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση της ασυλίας Δ. Χατζηδάκη και Γ. Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη και Γιάννη Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης, επί σειρά ετών δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, εγκαλείτο για υπόθεση παράβασης καθήκοντος για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ. «Η κατηγορία είναι έωλη, έγινε σε εποχή που δεν ήμουν καν δήμαρχος.

Θέλω όμως την άρση της ασυλίας μου για να στηρίξω τον δήμαρχο του 74’ που έκανε 3 γηπεδάκια σε ένα παραρεμάτιο χώρο που τον χρησιμοποιούσαν για πάρκινγκ οι πολυκατοικίες», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 275 βουλευτές έναντι 4 που καταψήφισαν.

Επίσης, η Βουλή με ψήφους 276 υπέρ αποφάσισε την άρση της ασυλίας και του Γιάννη Μελά για υπόθεση την περίοδο που διατέλεσε αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής στον Πειραιά. Η κατηγορία αφορούσε στο ότι δεν προέβη σε διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επειδή στο πατάρι είχε φτιάξει παράνομα αίθουσα.

«Κατηγορούμαι γιατί δεν προχώρησα σε ανάκληση άδειας λειτουργίας αλλά δεν αποφασίζει ο πρόεδρος της επιτροπής γι’ αυτά τα ζητήματα αλλά τα μέλη με πλειοψηφικά. Υπήρξε διαδικασία δεν αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας και σήμερα είμαι κατηγορούμενος μόνο εγώ και κανένας άλλος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ένα βήμα πιο κοντά στο νυχτερινό lockdown - Σε ποιες περιοχές έρχονται νέα μέτρα