ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ολοταχώς για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα - Έρχονται νέα μέτρα

Κορονοϊός: Ολοταχώς για πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα - Έρχονται νέα μέτρα
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Τα 865 κρούσματα της Τετάρτης όχι μόνο σόκαραν, αλλά κατέδειξαν με κάθε τρόπο πως η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει. Πληροφορίες πως η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ δεν θα έχει προηγούμενο.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr, θέλουν τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα να βρίσκονται κοντά στο ασύλληπτο όριο των 1.000 ενώ δεν αποκλείεται και να το ξεπεράσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 865 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη θα ωχριούν μπροστά στα νέα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα μας οδηγήσουν σε νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Το θέμα έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στο οποίο θα ανακοινωθούν νέα μέτρα και ο πρωθυπουργός θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συναγερμός για τα κρούσματα - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η ανησυχία των ειδικών εστιάζεται κυρίως στους 12 νομούς που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ανάμεσα τους είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουμε δύο τοπικά lockdown σε Κοζάνη και Καστοριά. Δηλαδή στις δύο περιοχές της δυτική Μακεδονίας που ξεκίνησε και το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα εκτιμώνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ειδικούς, προκειμένου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί να αποκτήσει μία ευκρινή εικόνα κατά την σύσκεψη που θα έχει με τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά την επιστροφή του από την Κύπρο.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Εκτός από τα τοπικά lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα σε όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στα όρια του συναγερμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανακοινωθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1 έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του συγχρωτισμού στις πλατείες. Ωστόσο το ωράριο των καταστημάτων εστίασης – εκτός από τους νομούς που θα επιβληθεί lockdown – πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

Κρίσιμη η κατάσταση - Έκκληση προς τους πολίτες

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ο Νίκος Χαρδαλιάς που απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για την πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία».

Ακόμη, απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση» προς τους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών, των Ιωαννίνων, «όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου» να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Επιπλέον, τόνισε ότι μαζί με τους περιφερειάρχες και τους αιρετούς, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης, μια προσπάθεια που, όπως υπογράμμισε, θα ενταθεί τις επόμενες μέρες αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και να αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας. Πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο, την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας», σημείωσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: Εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καμπανάρος: «Είχε την αίσθηση του χρέους» - Συγκλονίζουν οι συγγενείς του