ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό - «Θα ανακοινώσω νέα μέτρα»

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό - «Θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Intime News

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), αναφορικά με τον κορονοϊό, όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ΠτΔ. 

Από το προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», είπε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Η χώρα μας, συμπλήρωσε, τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό», γνωστοποίησε.

Όσον αφορά στα μέτρα, τόνισε πως «αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα διότι στην ουσία έχουμε λίγους που παραβιάζουν κάποιος κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται».

«Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για τους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Μεταξύ των μέτρων που πιθανόν να τεθούν σε ισχύ είναι τα:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4).

Ανησυχία για τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων την Τετάρτη (21/10). Ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε συνολικά 865 νέα κρούσματα.

Η Αττική κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ με 331 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 181, αριθμός που απέχει πολύ από την εικόνα στην εν λόγω Περιφέρεια το τελευταίο διάστημα. Διασωληνωμένοι είναι 86 ασθενείς, ενώ κατά τη διάρκεια του περασμένου 24ώρου έχασαν τη ζωή τους ακόμη έξι ασθενείς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καμπανάρος: «Είχε την αίσθηση του χρέους» - Συγκλονίζουν οι συγγενείς του