ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ
AP Images

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έγινε επίσημη πλέον η έλευση του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Εδώ και μερικές ημέρες ήταν γνωστό πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προτίθεται να επισκεφθεί την Ελλάδα για μια σειρά συναντήσεων, με την άφιξή του στην πρωτεύουσα να «κλειδώνει» για τις 26 Οκτωβρίου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείο, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των Ρώσων και μεταξύ αυτών ήταν και η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Όπως ανέφερε, στην επίσκεψή του θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Στις δηλώσεις της, η Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων».

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της περιοχής της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο.

Τέλος, η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έκανε γνωστό πως θα προγραμματιστεί και η υπογραφή μνημονίου για τη διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, το 2021.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει