ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Οι εξωκοινοβουλευτικοί της ΝΔ με το βλέμμα στην κάλπη - Ποιες περιφέρειες στοχεύουν

Εκλογές: Οι εξωκοινοβουλευτικοί της ΝΔ με το βλέμμα στην κάλπη - Ποιες περιφέρειες στοχεύουν

Οι πρόωρες εκλογές, όσο κι αν επισήμως στην κυβέρνηση την ξορκίζουν, δεν παύει να συζητήσει ανάμεσα σε βουλευτές και στελέχη τα οποία θέλουν να είναι έτοιμα για παν ενδεχόμενο.

Κι αν στα κόμματα της αντιπολίτευσης η εξίσωση είναι απλή: Προηγούνται οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές και έπονται οι υπόλοιποι, στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Η επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εντάξει πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, μπορεί εν αρχή να εξυπηρέτησε πολλούς εκλεγμένους, καθώς δεν υπόκεινται σε πολιτικό κόστος από τις αποφάσεις τους, προσέθεσε, ωστόσο νέα πρόσωπα, με αυξημένη προβολή εδώ και 1,5 χρόνο τα οποία θα αναζητήσουν θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Και μπορεί η κεντρική οδηγία από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς και τους υφυπουργος, να μην εμπλέκονται στην εκλογολογία, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο πως όσοι διατηρούν χαμηλό προφίλ, παράγουν έργο και έχουν αξιοπρόσεκτη προβολή από τα Μέσα Ενημέρωσης, σίγουρα θα έχουν πλεονέκτημα έναντι πολλών πολιτευτών που δεν κατάφεραν να εκλεγούν το 2019 και θα... «θυσιαστούν» προκειμένου να «βγουν» οι λίστες.

Τα σενάρια είναι πολλά και από την πρώτη στιγμή μεταλάσσονται ανάλογα με τις επιτυχίες των υπουργών αλά φυσικά και με το προφίλ τους που πρέπει να ταιριάξει όχι μόνο με αυτό των συνυποψηφίων τους αλλά και με την όποια εκλογική περιφέρεια επιλεγούν.

Οι ΠΑΣΟΚογενείς

Ιδιαίτερη θέση καταλαβάνουν στο ρεπορτάζ, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης που αξιοποιήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά, όμως τις όποιες γκρίνιες αρκετών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύεται προς το παρόν πω αυτή η... συνωμοταξία όχι μόνο φαίνεται να έχει τους κατάλληλους εκλογικούς μηχανισμούς αλλά παράγουν και έργο στα χαρτοφυλάκια που έχουν αναλάβει.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σχεδόν σίγουρη θεωρείται η κάθοδος του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας. Για τους γνωρίζοντες, αρχικά το όνομα του κ. Πιερρακάκη είχε τοποθετηθεί αρχικά ανάμεσα σε αυτούς που επέλεγαν την ανατολική Περιφέρεια Αττικής.

Από την λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται να βρεθεί και αυτός στην Α΄Αθήνας.

Ο Πειραιάς

Στον Πειραιά τώρα και συγκεκριμένα στην Α' Περιφέρεια πιθανολογείται πως θα «αγωνιστεί» για τον σταυρό, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος υπενθυμίζεται πως ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας το 2019.

Στον Πειραιά αντίστοιχα υπολογίζεται και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Νότιος Τομέας

Ο Νότιος Τομέας αποτελεί επίσης μία δύσκολη εξίσωση. Εκεί θα αναμένουμε να δούμε τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά πιθανόν και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, εάν και εφόσον επιλέξει να πολιτευτεί.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για εκλογικά σενάρια χωρίς να περιλαμβάνουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιος Πέτσας ο οποίο επίσης βλέπει την Ανατολική Περιφέρεια Αττικής ως επικρατέστερη επιλογή.

Τέλος, στα της εκτός Αττικής, πολύ πιθανόν είναι να δούμε στο Καρεπνήσι να διεκδικεί σταυρό και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Το σχέδιο του Ερντογάν με τις NAVTEX - Τώρα θέλει να «εξαφανίσει» και την Κρήτη